Banner 980x90

DP ir informācija par pieciem iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem vēlēšanu laikā

Drošības policijā (DP) pirmsvēlēšanu periodā kopumā saņemti "pieci signāli" par iespējamu balsu pirkšanu vēlēšanu laikā, no tiem divi iedzīvotāju zvani.
Veicot interneta monitoringu, fiksēti trīs gadījumi, kas liecina par iespējamu balsu pirkšanas gadījumiem gaidāmajās vēlēšanās.

Paralēli DP arī tiek saņemta operatīva rakstura informācija, kas tiek pārbaudīta, aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

DP 10.Saeimas vēlēšanu laikā strādā pēc iepriekš izstrādāta rīcības plāna. Galvenie uzdevumi ir novērst iespējamos riskus, kas saistīti ar kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu un vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Vēlēšanu laikā DP strādā pastiprinātā režīmā.

DP arī sadarbojas ar Centrālo vēlēšanu komisiju, Valsts policiju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Personām, kuru rīcībā ir informācija par iespējamu balsu pirkšanu vai konstatētiem balsu pirkšanas gadījumiem, DP lūdz vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot 02 vai 112, kā arī DP, zvanot 67208964 vai sūtot e-pastu "dpdd@dp.gov.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)