Banner 980x90

Dzintaru koncertzāles šī gada "Brīvdienu mūzikas" koncertciklu atklās ar grupas "Perpetuum Ritmico" uzstāšanos

Rīga, 15.dec., LETA. Dzintaru koncertzāles šī gada "Brīvdienu mūzikas" koncertciklu 21.janvārī plkst.14 atklās ar sitaminstrumentālistu grupas "Perpetuum Ritmico" uzstāšanos, aģentūru LETA informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

"Perpetuum Ritmico" ir ansamblis, kurā apvienojušies latviešu sitaminstrumentu virtuozi Guntars Freibergs, Elīna Endzele, Mikus Bāliņš un Ernests Mediņš. "Svētdien ansamblis klausītājiem izpildīs plašu programmu - no folkloras līdz avangardam, ar klasiskās mūzikas bagāžu caur laicīgajiem populārās kultūras stiliem," gaidāmo koncertu raksturoja Pučka.

Otrajā "Brīvdienu mūzikas" koncertā 18.februārī uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets, kurā apvienojušies tādi saksofona virtuozi kā Katrīna Kivleniece, Artis Sīmanis , Ainars Šablovskis un Baiba Tilhena. Koncertprogrammā kopā ar kvartetu saspēlēsies akordeonists Savva Zihs. Koncertā tiks izpildīti skaņdarbi akordeonam, solo un opusi saksofonu kvartetam, kā arī kompozīcijas, kas rakstītas abu instrumentu kopskaņai.

Grupa "Dagamba" Dzintaru koncertzālē uzstāsies 18.martā, sniedzot klausītājiem vairāku čellu un klavieru skanējumu, kas savīsies ar Austrumu perkusijām. "Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtas mūzikas pasaulēs, kas izpildījumam piedod neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti," pauda Pučka. Grupā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaralams un Dainis Tenis.

Ansambļa "Brokastis četratā" koncerts paredzēts 15.aprīlī, savukārt pēdējā šī pusgada "Brīvdienu mūzikas" koncertā 20.maijā koncertzālē viesosies Latvijas Nacionālās operas solisti Sonora Vaice, Raimonds Bramanis, Jānis Apeinis un koncertmeistare Ilze Ozoliņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)