Banner 980x90

Godina Jūrmalas sakoptāko īpašumu saimniekus

Sestdien, 9.augustā, ar apbalvošanas ceremoniju noslēdzies ikgadējais konkurss "Jūrmalas sakoptākais īpašums", godinot čaklākos privātmāju saimniekus, kā arī iestāžu un daudzdzīvokļu namu teritoriju apsaimniekotājus, kas rūpējas par privāto teritoriju sakopšanu un skaista pilsētvides koptēla veidošanu Jūrmalā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile, šogad konkursā tika pieteikti 35 īpašumi, no kuriem diviem piešķirta "Jūrmalas paraugdārza" godalga.

"Sakopta pilsēta un sakopta valsts sākas no mums pašiem. Tāpēc Jūrmalas pilsētas vārdā esmu pateicīgs ikvienam jūrmalniekam, kas domā un rūpējas par teritorijas labiekārtošanu – savu sētu, pagalmu, piemājas piegulošo teritoriju vai puķu dobi daudzdzīvokļu mājas priekšā. Tā ir daļa no pilsētas vizītkartes, kas priecē gan kaimiņus, gan Jūrmalas viesus," uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Savukārt pašvaldības ainavu arhitekts Jānis Lediņš norāda, ka "šāds konkurss sekmē vēlmi sakopt un uzturēt savu īpašumu, veicina veselīgu sacensību harmoniskas pilsētvides veidošanā un uzturēšanā, gadu no gada gan pārsteidzot ar jaunām apstādījumu sugām un varietātēm, gan ar darba mīlestību  to kopšanā, kas savukārt veicina pozitīvu attieksmi pret vidi un dabas vērtībām".

Iepazīstoties ar konkursam pieteiktajiem objektiem dabā, konkursa žūrija vērtēja pirmo iespaidu, ieraugot apskatāmo objektu un tā apkārtni (arī ēku ārējo izskatu, ceļu un laukumu kvalitāti un sakoptību), apstādījumu dažādību un saskaņotību, to kopšanas kvalitāti un mazās arhitektūras formas dārzā, dizainu, labiekārtojuma un apstādījumu detaļu dažādību, atbilstību vietai, saderību u.c. parametrus, kas veido īpašuma kopskatu un apliecina uzturēšanas kvalitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)