Banner 980x90

"Hotel Jurmala Spa": Ķemeru sanatorija ir jāattīsta

Jūrmalas pilsētas domes lēmums iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu ir pozitīvs un atbalstāms, ja ļaus attīstīt Ķemeru kūrortu, kāds tas bijis vēsturiski, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina "Hotel Jūrmala SPA" Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Štāla.

Viņa piebilda, ka patlaban notiek aktīvas diskusijas par kūrorta attīstību, liekot uzsvaru uz veselības tūrismu. "Noteikti šādai lielai sanatorijai ir vieta mūsu kūrortpilsētā," uzsvēra Štāla.

Pēc viņas teiktā, medicīnas tūrisms ir ļoti augošs un potenciāls tūrisma virziens, kas tikai kļūs arvien populārāks. Štāla norādīja, ka patlaban Jūrmalā šāda veida iestāžu nav tik daudz, turklāt, ja ņemam vērā, ka Jūrmalā ir Jaunķemeru sanatorija, tad Ķemeros visdrīzāk būs pilnīgi citas kategorijas sanatorija, kas būs orientēta uz maksātspējīgāku publiku.

Štāla atzina, ka Ķemeru sanatorija "Hotel Jūrmala Spa" neradīs konkurenci. "Mūsu produkti visdrīzāk būs atšķirīgi, jo neesam sanatorija un mūsu mērķauditorija ir nedaudz cita," piebilda viesnīcas pārstāve.

Štāla ir pārliecināta, ka jauni un kvalitatīvi tūrisma objekti tikai padarītu Jūrmalu pievilcīgāku un interesantāku potenciālajiem klientiem.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas domes deputāti šonedēļ ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstīja lēmumu iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Domes lēmumā norādīts, ka SIA "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesa administratora Ainara Kreica veiktais parādnieka mantas kopības novērtējums ir 3 635 100 latu bez pievienotās vērtības nodokļa, bet līdz šā gada 30.jūlijam tiks novērtēts arī inventārs, kura aptuvenā vērtība nepārsniegs 2000 latu.

Kreics aģentūrai LETA atzina, ka nākamnedēļ kreditoriem tiks nosūtīta informācija par Jūrmalas pilsētas domes lēmumu iegādāties Ķemeru sanatoriju un, iespējams, tiks sasaukta kreditoru sapulce.

Kā ziņots, Kreics bija izstrādājis un nosūtījis saskaņošanai kreditoriem mantas pārdošanas plānu. Pēc administratora sniegtās informācijas, parādnieka mantu ir plānots pārdot izsolē lietu kopības sastāvā. Administrators iepriekš prognozēja, ka izsoles sākumcenu būs iespējams noteikt augstāku par tiesu izpildītāja iepriekš plānoto, jo mantas pārdošanas plānā papildus ir iekļauti divi "Ominasis Latvia" nekustamie īpašumi un inventarizācijas laikā konstatētā kustamā manta.

Iepriekš jautāts par investoriem, kuri izrādījuši interesi par Ķemeru sanatorijas kompleksu un pārējo īpašumu, Kreics norādīja, ka tie ir galvenokārt investori no austrumiem - Ķīnas, Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, kā arī Uzbekistānas.

Kā ziņots, saistībā ar Ķemeru sanatorijas jautājuma risināšanu tika izveidota parlamentārās izmeklēšanas komisija. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts neatkarīgais deputāts Dāvis Stalts, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku - deputāts Arvils Ašeradens (V).

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilga vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvia", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" pasludināja par maksātnespējīgu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)