Banner 980x90

Ieilguša remonta dēļ "Lāčiem" pērn krass peļņas kritums

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv
Babītes novada maizes ceptuve "Lāči" pagājušajā gadā noturēja apgrozījumu iepriekšējā līmenī, vienlaikus piedzīvojot četrkārtīgu peļņas kritumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 7,27 miljoni eiro salīdzinājumā ar 7,47 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 57 613 eiro salīdzinājumā ar 256 060 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar izejvielu cenu kāpumu, minimālās darba algas pieaugumu un lielākiem ieguldījumiem eksporta tirgu apguvē.

Tāpat ziņojumā atzīts, ka ļoti negatīvu iespaidu uz finanšu rādītājiem atstājis ieilgušais remonts uzņēmuma centrālajā veikalā "Benūžu Skauģos" līdzās Liepājas šosejai, kur krasi krities gan apgrozījums, gan peļņa. Iznākumā uzņēmums bija spiests sarunās ar banku pārskatīt kredītu grafikus, kā arī nācies nedaudz paaugstināt atsevišķu produktu cenas, kompensējot algu un izejvielu izmaksu pieaugumu.

Savukārt šogad uzņēmums turpina attīstīties, aktīvi piedalās Eiropas Savienības atbalsta programmās, atjauno ēkas un infrastruktūru, strādā pie klientu piesaistes, pārdošanas cenu koriģēšanas un jaunu produktu izstrādes, lai drīzumā atgrieztos uz straujākas izaugsmes ceļa, teikts ziņojumā.

Kā ziņots, "Lāču" ceptuvei pieder 13 veikali Rīgā un Latvijas reģionos. Uzņēmumā pēc īpašām receptēm cep ap 20 veidu maizi, 17 veidu tortes, kūkas, cepumus, kliņģerus, kā arī ražo septiņu veidu šokolādes konfektes un to izlases.

SIA "Lāči" dibināta 1995.gadā Babītes pagasta "Benūžu Skauģos", pamatkapitāls ir 961 861 eiro, nodarbināto skaits pērn bija 292 darbinieki.

"Lāči" pilnībā pieder Normundam Skauģim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)