Banner 980x90

Inas Intas Liniņas-Ozoliņas jubilejas izstāde "Mozaīka" Jūrmalas muzejā

10.janvārī plkst.17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta Inas Intas Liniņas-Ozoliņas jubilejas izstāde "Mozaīka" (foto, rokdarbi un mazliet vēstures), pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Par savu jubilejas izstādi māksliniece stāsta: "Manu interešu loks ir ļoti dažāds. Tā kā mans darba stāžs ir piecdesmit gadi, tad beidzot esmu nolēmusi, ka ar šo gadu nodarbošos tikai ar tām lietām, kuras mani interesē un patīk. Tie ir rokdarbi, fotografēšana un pēdējā laikā arī dzimtas vēsture, galvenokārt pateicoties tam, ka manā īpašumā nonākušas daudzas fotogrāfijas no ģimenes izklīdušajiem atzariem, kā arī vecvecmammas "Groses" apgraizītā bildīte vairākos eksemplāros.

Esmu jūrmalniece sestajā paaudzē. Mani tālie senči ienāca Jūrmalā no Engures puses. Zvejniekam daudz nevajadzēja - siltu vietiņu aiz kāpas, kur uzsliet māju un līča malu, kur novietot laivu, bet pilnai laimei kādu zivtiņu jūrā. Esmu no Riekstu ciema Legzdiņiem. Pēc vecā saimnieka nāves palika pieci bērni un sieva - "Grose". Kad notika mantas dalīšana, apdalītie bērni no "Groses" sāniem fotogrāfijā nogriezuši savus mantiskos naidniekus - brāļus un māsas.

Ar fotografēšanu nodarbojos no 1990.gada. Pēc Atmodas, kad radās iespēja apskatīt Prāgu, Ungāriju, Vāciju, Nīderlandi, Grieķiju, Venēciju un citas Eiropas vietas, to darīju kopā ar savu dzīvesbiedru - grafiķi Imantu Ozoliņu, kurš manas bildes bieži izmantoja arī savu darbu veidošanā. Sākumā izstādēs piedalījos kopā ar Imantu, bet pēc tam Jūrmalas mākslinieki iedrošināja savus darbus parādīt patstāvīgi. Pirmā personālizstāde bija pirms pieciem gadiem Aspazijas mājā Dubultos. Mani darbi bijuši izstādīti arī Lietuvā, Krievijā, Ķīnā un daudzās Latvijas pilsētās, bet galvenokārt kopā ar Imanta Ozoliņa grafikām, jo tā mēs papildinām viens otru.

Šoreiz bildēs parādīšu pēdējos gados sastaptos cilvēkus, savus mīļdzīvnieciņus un brīnišķīgo, neatkārtojamo Latvijas dabu. Tāpat būs maza daļiņa no tā, kas saadīts, satamborēts."

Inas Intas Liniņas-Ozoliņas jubilejas izstāde "Mozaīka" Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 2.februārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)