Banner 980x90

IZM: Liela daļa revidentu norādīto problēmu tenisa centrā "Lielupe" novērstas

Rīga, 16.janv., LETA. Liela daļa problēmu, kas konstatētas Valsts kontroles (VK) revīzijā par SIA "Tenisa centrs "Lielupe", ir novērstas, skaidrojumā VK apgalvo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

IZM pateicas Valsts kontrolei par ieguldīto darbu revīzijas "Ko iegūstam no 11,5 miljoniem eiro tenisā?" veikšanā un problēmu identificēšanā, kas palīdzēšot novērst konstatētos trūkumus un nepilnības. IZM piebilda, ka virkne sniegto ieteikumu ir saprotami un noderīgi, tomēr, ja revīzija tiktu veikta pēc tenisa centra rekonstrukcijas pabeigšanas, atsevišķi secinājumi vairs nebūtu aktuāli, jo liela daļa ziņojumā konstatēto ieteikumu jau būtu ieviesti.

"Arī finanšu rādītāju novērtēšana būtu uzskatāma par objektīvu pēc plānoto rekonstrukcijas darbu pabeigšanas 2019.gadā," pauda IZM.

Ministrija nepiekrīt revidentu paustajam par to, ka vairāk nekā desmit gadu laikā pieļauta tenisa centra finanšu līdzekļu izlietošana neatbilstoši piešķīruma mērķim. IZM skaidroja, ka tenisa centra rekonstrukcijas projektu bija plānots īstenot no 2007.gada līdz 2011.gadam, paredzot tam valsts budžeta finansējumu 19 269 917 eiro. Tomēr finanšu un ekonomiskās krīzes ietekmē valdība vairākkārt pieņēma lēmumus atlikt rekonstrukcijas projekta īstenošanu. Tāpēc reāli rekonstrukcijas darbi tika uzsākti tikai 2017.gada septembrī un tos plānots īstenot līdz 2019.gada septembrim ar valsts budžeta finansējumu 10 894 826 eiro.

"Tādējādi secināms, ka, 2019.gadā pabeidzot tenisa centra "Lielupe" rekonstrukcijas projekta īstenošanu, salīdzinot ar 2007.gadā plānotajām šī projekta izmaksām, valsts budžetā tiks ietaupīts 8 420 091 eiro," uzsvēra IZM.

Ministrijā arī atzina, ka tenisa centrs "Lielupe" patlaban veic visas nepieciešamās darbības centra attīstībā, veltot pastiprinātu uzmanību projekta īstenošanai un paralēli veicot priekšdarbus, lai pēc projekta noslēgšanās maksimāli nodrošinātu jaunās infrastruktūras noslodzi.

"Projekta īstenošanas rezultātā tenisa centrs kļūs par lielāko Latvijā un vienu no lielākajiem tenisa centriem Baltijā, nodrošinot treniņus sportistiem un augsta līmeņa sporta sacensību norisi Latvijā, kā arī turpinot nodrošināt iespēju centru izmantot ikvienam tenisa entuziastam fiziska un aktīva dzīvesveida un lietderīgas brīvā laika pavadīšanas ietvaros," pauda IZM.

2019.gada laikā tiks veikta arī tenisa centra "Lielupe" vidēja termiņa darbības stratēģijas izstrāde 2020-2024.gadam, pamatojoties uz noteiktajiem vispārējiem stratēģiskajiem mērķiem, nefinanšu un finanšu mērķiem. Pēc IZM teiktā, stratēģija ietvers arī darbības Valsts kontroles revīzijas ziņojumā minēto ieteikumu ieviešanai. Savukārt atsevišķu Valsts kontroles ieteikumu izpilde ir plānveida darbi, kuri tiks veikti secīgi pēc projekta pabeigšanas.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav nodrošinājusi efektīvu SIA "Tenisa centrs "Lielupe" rekonstrukcijas projekta sagatavošanu un vadību laika posmā no 2007.gada līdz 2016.gadam, pieļaujot tenisa centrā 714 116 eiro izlietošanu neatbilstoši piešķīruma mērķim, revīzijas ziņojumā secinājusi Valsts kontrole.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)