Banner 980x90

Jūrmalā arī rudenī var baudīt vasarīgas izklaides

Ja ir vēlme būt aktīvam, tad gadalaiks aiz loga nebūt nav šķērslis, aicina Jūrmalas pašvaldība.

Vasarai raksturīgās fiziskās aktivitātes iespējams baudīt arī rudenī un ziemā, uzskata kūrorta rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" pārstāve Elīna Malkiela. Ūdens atrakcijas, peldes minerālūdens baseinā, teniss, nūjošana, izjādes ar zirgiem, jogas un cigun nodarbības – tie ir tikai daži no atpūtas veidiem, kas aktīva dzīvesveida cienītājiem Jūrmalā pieejami visa gada garumā.

Rudens veselīgas atpūtas ziņā ir krietni drošāks kā vasara – gaisā virmo mazāk alergēnu, bet aktīvo atpūtu netraucē dažādi insekti un nedraud pārkaršana vasaras svelmē. Tāpēc nodarbes, kuras sniedza prieku siltajā sezonā, nav jāpamet novārtā arī rudenī. "Ikviena fiziska aktivitāte svaigā gaisā – gan pastaigas dabā, skrējiens gar jūru vai jogas nodarības, – pozitīvi ietekmē veselību un stiprina gan imūnsistēmu, gan muskulatūru. Turklāt kustības palīdz arī mazināt stresu un uzlabo pašsajūtu. Jūrmala aktīviem cilvēkiem ir īpaši piemērota vieta, jo jūras un priežu jonizētais gaiss labvēlīgi ietekmē elpceļus, pārvēršot katru aktivitāti brīvā dabā par sava veida klimatterapijas kursu," stāsta E.Malkiela.

Savukārt tiem, kuriem vasarā prieku sagādā peldēšana, laba alternatīva gada aukstajā laikā būs peldes Baltijas jūras ūdens baseinos viesnīcā "Baltic Beach Hotel" vai arī ūdens atrakcijas "Līvu akvaparkā". Tāpat ūdens terapijas priekšrocības iespējams baudīt dažādās nodarbībās un ūdens procedūrās, ko piedāvā, piemēram, kūrorta rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri". "Fiziskas aktivitātes, kas notiek ūdenī, ir divtik vērtīgas. Ūdens ne tikai atslābina ķermeni, bet arī izlīdzina kustību intensitāti. Tās kļūst vienmērīgas un vienlaikus nodarbina visas muskuļu grupas," norāda E. Malkiela.

Vērts atcerēties, ka Jūrmala ir viena no retajām vietām, kur no dabīgām iegulām tiek iegūti trīs veidu dziednieciskie minerālūdeņi – nātrija hlorīda dzeramais ūdens, sērūdeņraža minerālūdens, kā arī broma minerālūdens. Ja moka bezmiegs un neizdodas tikt vaļā no ikdienā uzkrātā stresa, peldes broma minerālūdens vannās noteikti palīdzēs. Tomēr, ja nesaista nedz aktivitātes ūdenī, nedz garas pastaigas dabā, bet joprojām ir ilgas pēc vasaras, ikviens var izmēģināt spēkus tenisa spēlē tenisa centrā Lielupe, doties nūjot gar jūras krastu, apmeklēt bezmaksas cigun nodarbības vai arī doties izbraukumā ar velosipēdu pa pilsētas skaistākajām vietām. Plašāka informācija par aktīvās atpūtas iespējām Jūrmalā atrodama mājaslapā www.uzladesevi.lv. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)