Banner 980x90

Jūrmalā bezmaksas datorapmācībai pieteikušies vairāk nekā 300 interesenti

Līdz ar skolēnu mācību gada izskaņu pirmās senioru grupas Jūrmalā noslēgušas Lattelecom sociālās atbildības projekta "Pieslēdzies, Latvija!" apmācību kursu. Jūrmalā kopā jau vairāk nekā 340 cilvēku pieteikušies bezmaksas datorzinību apguvei, kas vairāk nekā trīs reizes pārsniedz 2012.gada projekta dalībnieku skaitu, kad tika apmācīti gandrīz 100 cilvēki.

Kā pilsētas informācijas portāla Jurmala24.lv norādīja Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite, apmācības norisināsies līdz pat novembrim, un tām pieteikties aicināts ikviens interesents no 50 gadu vecuma.

"Latvijā ir ļoti aktīva vecākā paaudze, kas labprāt apgūst jaunas zināšanas un mūsdienīgas tehnoloģijas. Tam par pierādījumu kalpo arī lielā senioru aktivitāte projektā Pieslēdzies, Latvija! – šobrīd apmācībām no visas Latvijas pieteikušies jau vairāk nekā 4500 iedzīvotāju," ar gandarījumu uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

"Šī uzņēmuma sociālā iniciatīva ir ļoti atzinīgi vērtējama un atbalstāma," saka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis. "Mūsdienās jebkura joma grūti iedomājama bez tehnoloģiju lietošanas, – to nosaka gan darba tirgus prasības, gan ikdienas vajadzības un intereses. Plašās iespējas, ko paver tehnoloģijas, sniedz daudz jaunu priekšrocību gan ikdienas darbā, gan mācībās, gan sadzīvisku lietu kārtošanā. Tādēļ cilvēkiem, kas līdz šim nav apguvuši datorprasmes, šis projekts ir ļoti laba iespēja to izdarīt, un esmu pārliecināts, ka viņi to novērtēs un noteikti izmantos."

Pieslēdzies, Latvija! datorapmācības norisināsies Jūrmalas pilsētas Jaundubultu vidusskolā (pasniedzēja Ludmila Koziorova), Vaivaru pamatskolā (Diāna Bērziņa), Majoru vidusskolā (Daina Bute) un Slokas pamatskolā (Aina Grabovska).

Balstoties uz līdzšinējo pieredzi un senioru vajadzībām, šogad būtiski papildināts mācību saturs, piedāvājot trīs līmeņu apmācības atbilstoši dalībnieku līdzšinējai pieredzei un prasmēm. Trešā līmeņa mācību programmu plānots licencēt pašvaldībās, lai pēc sekmīga pārbaudes darba nokārtošanas dalībniekiem izsniegtu sertifikātu, ko iespējams uzrādīt turpmākajās darba gaitās. Šogad arī darbību uzsāk Pieslēdzies, Latvija! atbalsta tālrunis – zvanot pa tālruni 67201777, Lattelecom speciālisti senioriem sniegs konsultācijas par datora lietošanas pamatiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)