Banner 980x90

Jūrmalā būs skatāma starptautiskā jūras izstāde "Marina 2015"

Jūrmalas pilsētas muzejā 2.jūlijā plkst.17.00 tiks atklāta desmitā starptautiskā jūras ainavu izstāde "Marina 2015", aģentūru LETA informēja Jūrmalas vēstures un mākslas biedrības priekšsēdētāja Baiba Māzere.

Kopš 2006.gada jau desmito gadu katru vasaru Jūrmalas pilsētas muzejs, Jūrmalas vēstures un mākslas biedrība sarīko mākslas cienītajiem, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem starptautisku izstādi, veltītu jūras tematikai. Izstādē tiek aicināti piedalīties Latvijas un ārvalstu mākslinieki, kuri strādā marīnas žanrā, izmantojot dažādas izpildījuma tehnikas. Lai šī jūras sajūta būtu vēl reālāka, izstādē ar saviem darbiem aicināti piedalīties arī fotomākslinieki. 2015.gada izstādē būs pārstāvēti Latvijas mākslinieki, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Vācijas, Spānijas un Slovākijas marīnisti.

Mīlestību pret jūru savās gleznās atklās Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Kristaps Zariņš, profesori Pēteris Postažs un Aleksandrs Naumovs, Alberts Pauliņš no Tukuma Mākslinieku biedrības, galvaspilsētu Rīgu pārstāvēs tādi mākslinieki kā Jānis Kalnmalis, Juris Ģērmanis, Jānis Anmanis, Silvija Meškone, Laine Kainaize, Vladimirs Kozins, Liene Martinsone un Uldis Zuters.

Plaši pārstāvēta būs Jūrmalas mākslinieku biedrība - izstādē piedalīsies gleznotāji Inese Ziemele, Maira Veisbārde, Nikolajs Drozdovskis, Jānis Veiss, Jānis Jēkabsons, Laima Akmentiņa, Benno Tālivalds, Olita Gulbe, Andrejs Ģērmanis, Ilze Laizāne, Nugzars Paksadze, Elizabete Meņģele un Voldemārs Krutins, grafiķis Imants Ozoliņš, akvarelisti Jānis un Ieva Spalviņi, Baiba Māzere, Ivans Pustoškins, Egīls Šņore, kā arī Jūrmalas fotomākslinieki Atis Meibergs, Ina Inta Liniņa Ozoliņa, Ivars Krūmiņš, Jevgēņijs Pugins un citi.

Lietuva būs pārstāvēta ar ekspresīvo gleznotāju Sauļu Kropu un māksliniekiem Jozu Pranckeviču un Henriku Mazūru. Slovākijas mākslinieks Miroslavs Buchers pazīstams no iepriekšējās marīnas ar savām lielformāta brīnišķīgajām Baltijas jūras ainavām. Spānijas mākslinieks Francisko Havjers Mendoza būs jaunatklājums Jūrmalas izstāžu apmeklētājiem. No Vācijas izstādē piedalīsies Brigita Tutelmane un Karina Stangle, kura jau pazīstama no iepriekšējo gadu marīnas izstādēm. No Igaunijas piedalīsies Natalja Kapajeva, bet Krieviju pārstāvēs Marina Kuzņecova un Jurijs Kirgizovs.

Izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā būs apskatāma līdz 2.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)