Banner 980x90

Jūrmalā koks uzkrīt trim mašīnām

Aizvadītajās brīvdienās, no 30.novembra plkst.6.30 līdz 2.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 137 izsaukumus. Kopumā dzēsti 43 ugunsgrēki, veikti 80 glābšanas darbi, bija arī 14 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv stāsta VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Šonakt un no rīta ugunsdzēsēji glābēji jau 80 reizes devušies likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Piecdesmit piecos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai no nogāztiem kokiem atbrīvotu ceļa braucamo daļu. Vairākas reizes ugunsdzēsēji glābēji ir noņēmuši vēja atrautus reklāmas plakātus, atbrīvojuši no kokiem automašīnas un noņēmuši atrautas ēku jumtu konstrukcijas.

Visvairāk izsaukumu, kopskaitā 58, saņemti no Rīgas un Rīgas reģiona.
Siguldā, Raiņa ielā, koks bija uzkritis uz dzīvojamās mājas jumta, bet mājas saimnieki no ugunsdzēsēju glābēju palīdzības atteicās.

Vairākos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji no nokritušiem kokiem atbrīvoja automašīnas. Rīgā, Šarlotes ielā un Jūrmalā, Lauku ielā, koks bija nogāzies uz trijām automašīnām, savukārt Rīgā, Višķu ielā, koks bija uzkritis uz vienas automašīnas.

Rīgā, Valdeķu ielā, M.Rinkas ielā, Artilērijas un Dzelzavas ielā, spēcīgais vējš bija atrāvis jumta konstrukcijas daļas. Četros gadījumos ugunsdzēsēji glābēji demontēja vēja atrautus reklāmas stendus. Liepājā, Lielajā ielā, spēcīgais vējš bija norāvis svētku rotājumus.

Šorīt  plkst.6.15, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, K.Barona un Stabu ielas stūrī, spēcīgais vējš ir nogāzis celtniecības stalažas. Apskatot notikuma vietu, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka celtniecības stalažas ir uzgāzušās uz ceļa braucamās daļas, bojājušas divas automašīnas, pārrāvušas vadus un bojājušas blakus esošo ēku.





Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)