Banner 980x90

Jūrmala neredz jēgu iekļauties pašvaldību sadarbības teritorijā, jo ar visu labi tiekot galā

Rīga, 11.janv., LETA. Nav nepieciešams Jūrmalu iekļaut Rīgas pašvaldību sadarbības teritorijā, jo tā patstāvīgi nodrošina likumā "Par pašvaldībām" noteiktās funkcijas, aģentūrai LETA pauda Jūrmalas domes pārstāvji.

Domē norāda, ka sadarbība ar citām pašvaldībām notiek jau šobrīd, un tā turpinās neatkarīgi no dalījuma teritorijās. Tāpat pašvaldībā pauž, ka likumprojektā par sadarbības teritoriju izveidošanu nav konkrēti noteikts, kuras ir tās jomas, kurās pašvaldībām būtu jāsadarbojas.

Kā norādīja domes pārstāvji, Jūrmalas pilsētas pašvaldība patstāvīgi nodrošina likumā "Par pašvaldībām" noteiktās pārvaldes funkcijas un pakalpojumus iedzīvotājiem - pilsētas administratīvajā teritorijā ir izveidots un iedzīvotājiem pieejams attīstīts izglītības, kultūras, sporta un veselības aprūpes iestāžu tīkls, tāpat sabiedriskā transporta, komunālo pakalpojumu infrastruktūra un citi pakalpojumi.

Tāpēc Jūrmalas pašvaldība uzskata, ka viņus nav nepieciešams iekļaut Rīgas pašvaldību sadarbības teritorijā un Jūrmalai saglabājams nacionālas nozīmes centra statuss.

Kā ziņots, intervijā Latvijas Radio vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) norādīja, ka Jūrmala ir vienīgā pašvaldība, kas nevēlas iekļauties pašvaldību sadarbības teritorijas izveidē un tā gribot pastāvēt atsevišķi.

Šajā gadījumā ir jāpanāk politiska izšķiršanās likumprojekta virzības gaitā, norāda ministrijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto likumprojektu par sadarbības teritoriju izveidi Ministru kabineta komiteja 8.janvārī vēl nevirzīja izskatīšanai valdībā, aicinot visiem ministriem vēlreiz formulēt tālākos uzdevumus un iespējamās reformas ietekmi uz pašvaldībām un to iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)