Banner 980x90

Jūrmalā par 5,3 miljoniem eiro uzbūvēta daudzfunkcionāla sporta halle

Livani24.lv
Livani24.lv
Jūrmalā par 5,3 miljoniem eiro, izmantojot pašvaldības budžeta līdzekļus, uzbūvēta daudzfunkcionāla sporta halle, kas atrodas Raiņa ielā 55, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Zane Leite.

Jaunuzceltā sporta zāle pašlaik ir lielākais un sporta iespējām bagātākais sporta objekts kūrortpilsētā. Sporta zāle veidota, ņemot vērā Starptautiskās Basketbola federācijas prasības, un paredzēta arī Baltijas līmeņa basketbola sacensībām.

Zāle izbūvēta divos stāvos, un telpu kopējā platība pārsniedz 3000 kvadrātmetru. Tā piemērota basketbola, handbola un volejbola spēlēm.

Ikdienā sporta zālē notiks sporta stundas blakus esošo skolu, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas un sākumskolas "Atvase", skolēniem, zāle arī paredzēta Jūrmalas Sporta skolas audzēkņu un Jūrmalas sporta klubu treniņu vajadzībām. Tāpat jaunajā sporta objektā norisināsies Latvijas basketbola un handbola virslīgas spēles.

Pirmais lielais sporta notikums hallē paredzēts jau šajā nedēļas nogalē, kad jauno sezonu sāks basketbola komanda "Jūrmala/Fēnikss".

Izstrādājot jaunbūves projektu, lielākā uzmanība pievērsta ēkas funkcionalitātei. Telpas ir plānotas tā, lai to savstarpējais izvietojums netraucētu pildīt to funkciju. Rīkojot starptautiskas sacensības, ir iespēja izvērst teleskopiskās tribīnes, kurās paredzēts izvietot ap 750 cilvēku. Tribīnes veido pakāpienu rindas, kas apvienojas ar otrā stāva telpā izvietotajām stacionārajām tribīnēm, kurās ir izvietotas vēl papildu 60 sēdvietas.

SIA "Velve" būvfirmas valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns skaidroja, ka viens no sarežģītākajiem projekta posmiem bija izveidot mūsdienīgu un funkcionālu sporta halles savienojumu ar jau esošajām skolas ēkām. Sporta hallē tika uzstādīts apgaismojums ar variējamu intensitāti, izveidotas izbīdāmās tribīnes, kas ļauj zāli pielāgot dažādiem sporta veidiem.

Ģērbtuvju zona ir nodalīta kā otrā stāva telpas, vienlaikus nodrošinot ērtu piekļūšanu sporta zālei. Šajā zonā ir paredzēts uzturēties līdz 120 cilvēkiem vienlaikus. Ģērbtuves izvietotas otrajā stāvā tā, lai ģimnāzijas un sākumskolas "Atvase" audzēkņi varētu ērti nokļūt uz sporta nodarbībām. Skolas sporta nodarbību laikā sporta zāli varēs atdalīt ar nolaižamu aizkaru visā zāles platumā. Katrā zāles daļā ir atsevišķa ieeja, līdz ar to iespējams rīkot sacensības arī atsevišķi uz katra laukuma.

Izbūvētas arī jaunas klašu telpas mācību vajadzībām. Tās izvietotas ēkas pirmajā stāvā. Mācību kabinetos paredzēta vieta 28 skolēniem.

Savukārt vestibila daļa paredzēta galvenokārt apmeklētājiem, kas apmeklēs Latvijas Basketbola līgas vai cita mēroga sacensības un sporta spēles. Šajā daļā tāpat kā visā ēkā īpaša uzmanība pievērsta vides pieejamības prasību nodrošināšanai. Ieejas zonā ir izbūvēts lifts, labierīcības apmeklētājiem, tostarp arī tualetes un dušas telpas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Būvniecības kopējās izmaksas iekļauj veiktos būvdarbus, ceļa segumu, labiekārtojumu, projektēšanas un būvuzraudzības izmaksas. Sporta zāles tehnisko projektu izstrādāja SIA "Belss", būvdarbus veica SIA "Velve", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Forma 2". Sporta zāles apsaimniekošanu un sacensību organizēšanu nodrošinās Jūrmalas Sporta servisa centrs.

Turpinot sporta infrastruktūras attīstību, Jūrmalas pilsētas pašvaldība plāno sporta zāles būvniecību arī pie Lielupes vidusskolas ar gandrīz 2000 skatītāju vietu, kas būs izmantojama gan treniņu vajadzībām, gan sacensību rīkošanai. Patlaban ir izsludināts iepirkums sporta zāles būvniecībai Lielupē, līdz ar to var plānot, ka Lielupes sporta zāles būvniecību sāks šā gada beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)