Banner 980x90

Jūrmalā pārliecinoša uzvara Trukšņa pārstāvētajai ZZS

Jūrmalas domes vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi šajā pavasarī no amata atceltā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsojuši 35,85% no visiem balsotājiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

Trukšņa vadītā partija jaunajā domes sasaukumā iegūs septiņus deputātu mandātus.

Par "Saskaņas centru" nobalsojuši 17,18% jūrmalnieku, kas partijai dos trīs deputātu vietas.

Divus deputātu mandātus ir ieguvušas divas partijas - "Vienotība" ar 8,78% atbalstu un "Tev, Jūrmalai" ar 8,68% vēlētāju atbalstu. Savukārt par Nacionālp apvienību "Visu Latvijai!" - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK balsojuši 6,23% iedzīvotāju. Šo partiju novada domē pārstāvēs viens deputāts.

Vairums politisko partiju Jūrmalā nav pārvarējušas nepieciešamo 5% barjeru. Tās ir "Jūrmala-mūsu mājas", no kuras startēja kādreizējais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics. Tāpat jaunajā domes sasaukumā nebūs "Reģionu alianse", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Reformu partija, "Sabiedriskā komiteja", "Sadarbība", "Tautas kontrole", "Uz priekšu, Latvija", "Alternative", Kristīgi demokrātiskā savienība un "Mūsu zeme".

Par derīgām pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā atzītas 17639 vēlēšanu zīmes.

CVK publicēs gala rezultātus pēc to apstiprināšanas pilsētas vēlēšanu komisijā.

Sestdien, 1.jūnijā Latvijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā kopumā nobalsoja 17833 vēlētāji, kas ir 49.79% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)