Banner 980x90

Jūrmala reklamēsies veselības izstādē Somijā

Jūrmala kopā ar kūrortviesnīcām "Baltic Beach Hotel", "Hotel Jūrmala SPA", Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju, Carnikavas novada domi, "Nordmed Tour" un Tūrisma attīstības valsts aģentūru otro reizi ar savu stendu piedalīsies lielākajā Somijas veselības izstādē "Terveys" Skandināvijas valstīs, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv pavēstīja Jūrmalas Tūrisma informācijas centra (TIC) pārstāve Inga Vonoga.

Izstādes risināsies nedēļas nogalē – no piektdienas, 19.oktobra, līdz svētdienai, 21.oktobrim un tā ir viena no nozīmīgākajām veselības izstādēm, kas pulcē lielu veselības nozares, tūrisma profesionāļu un potenciālo Jūrmalas apmeklētāju skaitu rudens-ziemas sezonā.

Viņa informēja, ka izstādes apmeklētājiem būs iespēja saņemt Jūrmalas brošūru somu valodā, informāciju par SPA un atveseļošanos Jūrmalā, iepazīstot Jūrmalas kūrorta rehabilitācijas centru, kūrortviesnīcu un viesnīcu programmas veselības uzlabošanā un atjaunošanā, un dažādas skaistumkopšanas programmas labsajūtas uzlabošanai, īpašajiem piedāvājumiem rudens-ziemas sezonai, kā arī Jaungada un Ziemassvētku programmas Jūrmalā un Latvijā.

Paralēli veselības izstādei blakus zālēs notiks skaistuma, modes un juvelierizstrādājumu izstādes, kas kopumā nodrošinās lieli apmeklējumu skaitu. 2011.gadā tikai izstādi "Terveys 2011" apmeklēja 43 000 apmeklētāju. Pēc izstādes organizatoru pētījumiem, 2011.gadā 98% izstādes apmeklētāju bija apmierināti ar izstādē redzēto un tās piedāvājumu un 93% izstādes dalībnieku bija apmierināti ar izstādes apmeklētāju daudzumu un interesēm.

Vonoga norādīja, ka Somija ir ļoti nozīmīgs tūrisma tirgus, jo katru gadu uz Jūrmalu brauc atpūsties un izmantot veselības kūres vidēji 4% Somijas viesu, bet vidējais nakšņojumu skaits sasniedz 3,4%. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem tūristu sadalījums pa valstīm 2012.gada otrajā ceturksnī salīdzinot ar 2011.gada otro ceturksni ir pieaudzis un Somijas viesu skaits ieņem 6.vietu.Jāatzīmē, ka daudzveidīgais Jūrmalas kūrortviesnīcu SPA piedāvājums ir īpaši pievilcīgs ziemas periodā, jo Somijas viesu skaits Jūrmalā ziemas sezonā ir līdzvērtīgs vasaras skaitam. Skandināvijas valsts viesi atzīst kvalitatīvo SPA un ārstniecisko procedūru piedāvājumu, kas harmonizē ar apkārtējo vidi.

Jūrmala ik gadu veic plašas mārketinga aktivitātes Somijas tirgū. Šogad Jūrmala jau desmito reizi piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū Somijā "Matka", gada laikā tika organizēti vairāki darba semināri, uzņemti tūrisma operatori un organizētas žurnālistu vizītes. Jūrmalai, kas 2010.gadā tika atzīta par Eiropas izcilāko tūrisma galamērķi, ar katru gadu izdodas piesaistīt arvien vairāk tūristu, kas atklāj sev Jūrmalu vai atkārtoti to izvēlas kā sava ceļojuma galamērķi.

Jūrmalas kūrortpilsētas dalība valsts tūrisma stendā tiek segta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, fonds sedz arī 50% no pārējiem ar komandējumu saistītajiem izdevumiem. Projekts tiek īstenots apakšprogrammā "Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)