Banner 980x90

Jūrmalā valsts svētkos kursēs retro autobusi

Rīga, 12.nov., LETA. SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" (JAS), atzīmējot 60 gadu jubileju, valsts svētku brīvdienās, 17.novembrī un 18.novembrī, Jūrmalā nodrošinās retro autobusu reisus, aģentūru LETA informēja JAS pārstāve Maija Lazdiņa.

JAS 60 gadu jubileju atzīmēs 20.novembrī, tāpēc Latvijas valsts simtgades brīvdienās vairāki reisi tiks veikti ar autobusu, kas Jūrmalas pilsētas maršrutos kursēja pirms 60 gadiem.

Tajā laikā autobuss kursēja pa tagadējo 4.autobusa maršrutu Bulduri-Sloka, taču brauca pa Jomas ielu, nevis Dubultu prospektu. 18.novembrī un 19.novembrī no plkst.10 līdz 16 īpašos maršrutos kursēs autobuss "PAZ", kas pirmajā reisā devās 1963.gadā. No Kauguriem uz Majoriem retro autobuss izbrauks plkst.10, 12 un 14, bet no Majoriem - plkst.11.15, 13.15 un 15.15. Autobuss uzņems un izlaidīs pasažierus tikai maršrutu galapunktos.

Lai iepazīstinātu jūrmalniekus ar uzņēmuma vēsturi un attīstību 60 gadu garumā, JAS sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas muzeju, ir izveidojis vēsturisku video materiālu. Tajā būs apskatāmi - dažādu marku autobusi, ar kuriem savulaik tika pārvadāti pasažieri un pilsētas viesi, kā arī uzņēmuma teritorija Dzintaros, maršrutu shēma, pārvadāto pasažieru skaits. Materiāls tiks pārraidīts visos JAS autobusos no 12.novembra.

JAS sabiedriskā transporta pakalpojumus Jūrmalas pilsētā nodrošina kopš 1958.gada. Šobrīd septiņos pilsētas maršrutos kursē 23 autobusi un minibusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)