Banner 980x90

Jūrmalais patiesais plāns - viesnīcu vietā daudzdzīvokļu nami

Neapšaubāmi, ka dzīvokļu māju celtniecība Jūrmalā ir ekonomiski visizdevīgākais un ātrākais veids, kā nopelnīt naudu. Galvenais ir uzcelt pēc iespējas kaut ko lielāku, augstāku, vēlams tuvāk jūrai. To tad arī uzņēmēji sadarbībā ar Jūrmalas domi realizē, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv vēsta Jūrmalas aizsardzības biedrības valde.

Tiem, kuri ir vadījuši un vada domi, maz interesē, kas notiek un notiks ar pilsētu. Jau pilnīgi legāli teritorijās ar vēsturisko apbūvi vai tās vietā parādās šie "kluči"  ar apšaubāmu arhitektonisko vērtību. Ar to šai uzņēmēju un domes savienībai laikam ir licies vēl par maz. Tāpēc ir sācies šis viesnīcu, viesu namu, atpūtas namu būvniecības bums vietās, kur dzīvokļu māju celtniecība nav atļauta. Tikai šīs būves nekad nebūs pieejamas tūristiem, jo tās pārdod pa daļām un Jūrmalas dome vēl katram viesnīcas numuram piešķir kadastra numuru un adresi, un tā rezultātā tās ir tipiskas dzīvokļu mājas.

No ekspluatācijā jau nodotajām 30 viesnīcām, viesu namiem un tamlīdzīgiem objektiem 15 ir dzīvokļu ēkas, 6 - liela apjoma privātmājas, bet tikai deviņas būves atbilst to paredzētajam lietošanas mērķim. Turklāt vēl ir izdotas 50 būvatļaujas un 80 plānošanas un arhitektūras uzdevumi līdzīgu objektu celtniecībai.

Ieguvēji no tā ir visi, izņemot pilsētas iedzīvotājus, kuru protestus teritoriālās plānošanas gaitā Jūrmalas mērs Gatis Truksnis neņēma vērā, bet, lai pamatotu daudzu teritoriju apbūvi, ir solījis tūrisma uzplaukumu un darba vietas. Taču jūrmalniekiem darbs joprojām jāmeklē citās pilsētās. Šajās vietās vairs nekad nebūs iespējamas viesu izmitināšanai domātās ēkas un daudzos gadījumos būs notikusi pilnīgi bezjēdzīga dabas teritoriju iznīcināšana.

Mēs esam pieprasījuši Jūrmalas domei nodrošināt likuma ievērošanu, kas nosaka, ka "būvi, tās daļu vai telpu grupu izmanto tikai atbilstoši projektētajām funkcijām".

Mēs aicinām Jūrmalas domes priekšsēdētāju un viņa pārstāvēto Zaļo un zemnieku savienību darbos apliecināt, ka sabiedrība nav tikusi apzināti maldināta un likumi tiks ievēroti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)