Banner 980x90

Jūrmalas amatpersonām prasīs izgaismot situāciju "Jūrmalas siltumā"

Lai iztaujātu amatpersonas par situāciju pašvaldības uzņēmumā "Jūrmalas siltums" (JS), pirmdien, 11.martā, norisināsies Jūrmalas Sabiedriskās padomes sēde, kuras laikā notiks arī tikšanās ar Jūrmalas mēru Gati Truksni un JS valdes priekšsēdētāju Romānu Orlovu, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas Sabiedriskās padomes priekšsēdētāja Karina Palkova.

Tikšanās ar Truksni un Orlovu, kuru ierosināja biedrības "Tautas Balss" pārstāvis Mārtiņš Visockis ar citu biedrību un nodibinājumu atbalstu, notiks 11.martā plkst.17.00 domes sēžu zālē. Diskusijā aicināti piedalīties žurnālisti un citi interesenti, norāda biedrības "Tautas balss" sabiedrisko attiecību konsultante Tija Ezeriņa.

"Tikšanos organizējam, jo vēlamies, lai amatpersonas skaidri un gaiši izskaidrotu, kāpēc jūrmalniekiem ir jāmaksā pašreizējie pārmērīgi augstie apkures rēķini. Turklāt, neskatoties uz Trukšņa kunga publiskajiem skaidrojumiem, kā nevalstiskā sektora pārstāvji gribam no domes vadītāja dzirdēt komentārus par situāciju, kas pēdējā laikā uzvirmojusi saistībā par JS iespējamo privatizāciju un daļu pārdošanu," pastāstīja Jūrmalas Sabiedriskās padomes priekšsēdētāja Karina Palkova.

"Jūrmalnieku vidū nav rimis satraukums, ka JS savus parādus sedz no viņu kabatām, turpinot piemērot pretlikumīgi "uzskrūvētus" apkures tarifus. Līdztekus pēdējā laikā izskanējušas bažas, ka Jūrmalas dome savu finanšu problēmu risināšanai apsverot iespēju nodot kontroli pār JS stratēģiskajam investoram, tāpēc jūrmalnieki ir satraukti, ka siltuma tarifi varētu kļūt vēl prāvāki," pastāstija biedrības "Tautas Balss" priekšsēdētājs Mārtiņs Visockis.

Truksnis nesen noliedza, ka JS jau drīzumā varētu tikt privatizēts, bet uzņēmuma kapitāldaļas izpārdotas. Viņš norādīja, ka šādu maldinošu informāciju priekšvēlēšanu gaisotnē esot izplatījušas grupas, kas manipulē ar Jūrmalas iedzīvotājiem. Tomēr vairāki atklātībā nonākuši dokumenti liecina, ka Jūrmalas domes struktūras un SIA "Jūrmalas siltums" ir izskatījušas iespēju piesaistīt SIA "Jūrmalas siltums" stratēģisko investoru un nodot "Jūrmalas siltums" pilnā investora kontrolē.

2009.gadā Administratīvā rajona tiesa atzina par prettiesisku Jūrmalas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulatora lēmumu iekļaut siltumenerģijas tarifā JS parāda saistību pret Finanšu Ministriju (FM) izpildes izmaksas.

Tiesas spriedums paredzēja, ka turpmāk pozīcijai par parāda atmaksu FM ir jābūt izslēgtai no tarifa un iedzīvotājiem ir tiesības pieprasīt atbildīgajai iestādei 2006.-2009.gadā pārmaksātās summas atmaksu. 2011.gadā Administratīvā rajona tiesa nolēma, ka par zaudējumu atlīdzināšanu pilsētniekiem ir atbildīga Jūrmalas pilsētas dome.

Tomēr joprojām nav publiskots neviens dokuments, piemēram, aktuālā tarifa projekts, kas apliecinātu, ka pretlikumīgās izmaksas no tarifa ir izslēgtas un iedzīvotāji vairs nepārmaksā par apkuri.

JS pārstāvji vairākkārt ir atteikušies pēc būtības atbildēt uz jūrmalnieku interešu aizstāvju jautājumiem par tarifiem. Savukārt Jūrmalas dome tā vietā, lai pildītu Augtākās tiesas spriedumu un atmaksātu jūrmalniekiem prettiesiski aprēķināto maksu par siltumu 2005. 2006.gadā, to apšauba un nepilda. Turklāt pašvaldība pauž klaji nepatiesu informāciju, ka iedzīvotāji nav savlaicīgi vērsušies pie tās, pieprasot atmaksāt pārmaksāto starpību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)