Banner 980x90

Jūrmalas deputātam aizdomas par mēra amata ķēdes pazušanu

Jūrmalas pilsētas domes deputātam Mārim Dzenītim ir aizdomas, ka Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata zīme – apzeltīta ķēde ir pazudusi līdz ar Gata Trukšņa atstādināšanu.

Kā pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv norādīja Māris Dzenītis ("Reģionu Alianse"), 2012.gada 5.aprīlī pieņemtais nolikums paredz, ka ķēde - amata zīme ir jālieto Jūrmalas pilsētas svētku svinībās, pilsētai nozīmīgos pasākumos. Tādējādi Juris Visockis ir pārkāpis Jūrmalas pilsētas domes nolikumu par Jūrmalas pilsēta domes priekšsēdētāja amata zīmi un tās pielietojumu. 

"Interesējos, kādēļ Juris Visockis jūrmalniekus sveica, nerotājies ar šo amata zīmi. Atklājās, ka ķēde, kas ir oficiāla Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata zīme, Jūrmalas domē vairs nav. Pārbaudījām seifu, bet nekā," pauž Jūrmalas domes deputāts Māris Dzenītis.

Māris Dzenītis zināja teikt, ka šobrīd Jūrmalas domes vadība apsver iespēju vērsties tiesībsargājošajās instancēs par varas simbola pazušanu. Māris Dzenītis uzskata, ka galvenais aizdomās turamais par ķēdes pazušanas faktu ir bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. 

Šī amata zīme tika izgatavota 2012.gadā pēc toreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa pasūtījuma. Ķēde izgatavota no 925.proves sudraba, apzeltīta ar 999.proves zeltu. Amata zīmes izmaksas bija 3000 latu.

Domes nolikums paredz, ka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs tiesības nēsāt amata zīmi iegūst uz Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amata pilnvaru laiku un tās ir tikai amata pienākumu pildīšanas laikā. "Tas nozīmē, ka ne Gatim Truksnim, ne arī kādam citam domes priekšsēdētājam pilnvaru termiņa beigās nav tiesību šo ķēdi piesavināties, pat arī tad nē, ja par saviem līdzekļiem līdzdarbojies šādas ķēdes izgatavošanā," norāda Māris Dzenītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)