Banner 980x90

Jūrmalas dome nolemj saglabāt savu izšķirošo ietekmi "Jūrmalas siltumā"

Jūrmalas pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Juris Visockis savā pirmajā darba dienā sasauca domes ārkārtas sēdi, kurā tika lemts izbeigt privātā kapitāla piesaistes izpētes procesu, kā arī saglabāt pašvaldības izšķirošo ietekmi pašvaldības SIA "Jūrmalas siltums", pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv pavēstīja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Veronika Ramāne.

Tāpat ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums atzīt par pašvaldības interesēm neatbilstošu stratēģiskā investora kapitāla piesaisti pašvaldības kapitālsabiedrībai "Jūrmalas siltums".

"Līdz ar šo lēmumu ir pielikts punkts ieilgušajam Jūrmalas pilsētas sabiedrības satraukumam par iespējamo SIA "Jūrmalas siltums" privatizāciju un ar to saistītu tarifu kāpumu par siltumenerģiju. Tagad var beigties diskusijas presē un nomierināties iedzīvotāji, bet dome vēl domās un strādās pie tā, lai pašvaldība pati saviem spēkiem varētu uzturēt savus uzņēmumus," teic Visockis.

Pērnā gada aprīlī Jūrmalas pilsētas dome bija pieņēmusi lēmumu par privātā kapitāla piesaistes izvērtēšanu SIA "Jūrmalas siltums" un pašvaldības kapitālsabiedrībai tika uzdots izvērtēt stratēģiskā investora kapitāla piesaistes iespējas un sagatavot priekšlikumu par šā kapitāla piesaistes nosacījumiem.

Tas tika darīts, lai gūtu skaidrību par nepieciešamību SIA "Jūrmalas siltums" piesaistīt ilgtermiņa ieguldījumus, kas nodrošinātu kapitālsabiedrības saimniecisko darbību un ilgtspējīgu attīstību atbilstīgi Jūrmalas siltumapgādes koncepcijā un pilsētas centralizētās siltumapgādes attīstības tehniski ekonomiskajā pamatojumā noteiktajiem kapitālsabiedrības mērķiem.

Lēmumu par stratēģiskā investora kapitāla piesaistes izpētes procesa izbeigšanu un pašvaldības izšķirošās ietekmes saglabāšanu SIA "Jūrmalas siltums" dome pieņēma, izanalizējot SIA "Jūrmalas siltums" 2013.gada 1.februāra vēstulē sniegto izvērtējumu šajā jautājumā, kā arī sagatavotos priekšlikumus par privātā kapitāla piesaistes nosacījumiem saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)