Banner 980x90

Jūrmalas jaunajam bērnudārzam svinēs spāru svētkus

Otrdien, 9.aprīlī, plkst.12.00 Jūrmalas jaunajam bērnudārzam Ķemeros, Tukuma ielā 9, būs spāru svētki, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Dagnija Būmane.

Spāru svētkos piedalīsies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis, Jūrmalas pašvaldības, būvnieku un būvuzrauga pārstāvji. Bērnudārzu Jūrmalas pilsētas domes uzdevumā būvē pilnsabiedrība "SZMA & FABLEX", tehnisko projektu izstrādāja SIA "Ozola & Bula, arhitektu birojs", būvuzraudzību veic SIA "Forma 2".

Jaunajam bērnudārzam pamatakmens tika likts 2012.gada 2.novembrī, un jauno pirmsskolas izglītības iestādi plānots nodot ekspluatācijā šā gada oktobrī. Būvniecības kopējās izmaksas ir 2,1 miljons latu, kas ietver ēkas būvniecību, jaunu inženierkomunikāciju – ūdensvada, kanalizācijas, gāzesvada un elektrības pievadu – izbūvi un infrastruktūras izveidi, kā arī labiekārtošanas darbus un citas izmaksas.

Atbilstīgi projektam bērnudārza ēku veidos vienstāva būve, kur paredzētas vietas četrām grupām, kopumā 120 bērniem. Bērnudārzam būs sporta zāle, atsevišķs virtuves un ēdināšanas bloks, kā arī katrai grupiņai atsevišķa izeja uz pagalmu un rotaļu laukumu.

Rindā uz pirmsskolas izglītības iestādēm Jūrmalā pašlaik kopumā reģistrēti 818 pieteikumi, no tiem vietu pirmsskolā tuvāk dzīvesvietai gaida 335 mazuļi, kas bērnudārzu Jūrmalā jau apmeklē. Visi pārējie rindā reģistrētie bērni pretendē uz vietu pirmsskolas iestādē, kad viņi sasniegs atbilstošu vecumu.

Ķemeros darbojas bērnudārzs "Pienenīte", kas atrodas privātā īpašumā, taču tas nespēj uzņemt visus bērnus, kas pieteikti rindā uz šo un nākamo gadu. Turklāt bērnudārza telpas ir nolietojušās un neatbilst mūsdienu sadzīves komforta prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)