Banner 980x90

Jūrmalas liedagā skatāma brīvdabas tēlniecības izstāde

Rīga, 29.aug., LETA. Dzintaru pludmalē vasaras nogalē ir skatāma retrospektīva tēlniecības projekta "Mākslas liedags. Atspulgi" izstāde, kas turpina skulpturālo objektu izstāžu tradīciju pludmalē un ir atskats uz paveikto iepriekšējos trīs gados, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa.

Rīt, 30.augustā plkst.17, Dzintaru pludmalē Turaidas ielas galā notiks brīvdabas izstādes iepazīstināšanas pasākums, kur apmeklētāji varēs vērot mākslinieces Irinas Trumpeles ebru glezniecības uz ūdens virsmas paraugdemonstrējumu.

Projekta "Mākslas liedags. Atspulgi" izstādē mākslas darbi būs skatāmi līdz 29.septembrim.

Bronzā, misiņā, tēraudā un kokā veidotās skulptūras izstādīs pludmalē, ļaujot mākslai dabīgā veidā saplūst ar vidi, padarot skulptūras pieejamas ikvienam pludmales apmeklētājam, pastāstīja Krieviņa.

Mākslinieciskajās kompozīcijās izmantotas arī liedaga smiltis, gliemežvāki, dzintars un citi jūrmalas vidē sastopami materiāli. Vakara krēslas stundās tēlniecības objekti ir izgaismoti, kas piešķir ekspozīcijai citādāku noskaņu.

Kā pavēstīja Krieviņa, mākslinieki Roberts Diners, Andris Loss un Kristaps Strauts savos darbos ietver asociācijas par simbolisko cilvēka saikni ar dabas parādībām, senām tautas tradīcijām, ar dzīvnieku un augu simboliem un to mūsdienīgu interpretāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)