Banner 980x90

Jūrmalas Mākslinieku biedrības gada izstāde - pilsētas muzejā

Jaunais gads Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) sācies ar Jūrmalas Mākslinieku biedrības Gada izstādes atklāšanu, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv vēsta Jūrmalas Mākslinieku biedrības priekšsēdētājs Dzintars Adienis.

Šogad izstādē piedalās 50 mākslinieki ar 86 darbiem. Tā ir Jūrmalas mākslinieku gadskārtējā izstāde, kurā pārstāvēta glezniecība, grafika, tēlniecība, keramika un fotomāksla.

Glezniecību pārstāv tādi mākslinieki kā Valdis Bušs, Andrejs Ģērmanis, Einārs Plūksna, Pēteris Postažs, Maira Veisbārde, Olita Gulbe, Dzintars Adienis, Valdis Opmanis, Laine Kainaize, Inese Ziemele, Inese Ščucka, Laima Akmentiņa u.c., grafiku - Nele Zirnīte, Antra Jāņkalna, Viviana Maria Stanislavska, keramikas mākslu - Inese Āboliņa, Rudīte Jēkabsone, Edīte Zvagule, tēlniecību - Stefans Mačuļskis un Roberts Diners, medaļu mākslu - Andris Bērziņš un Jānis Strupulis.

Ar fotogrāfijām izstādē piedalās Ojārs Martinsons, Andris Sīmanis, Ingūna Kalniņa - Pētersone, Ivars Krūmiņš, apgleznotu zīdu rāda Iveta Meiere.

Lai izceltu katra mākslinieka individuālo meistarību un parādītu Jūrmalas mākslinieku daiļrades daudzveidību, jau tradicionāli šai izstādei netiek dotas tematiskas nostādnes un nosaukumi. Tematiski izstādē dominē vide, kas iedvesmo māksliniekus - ainavas, portreti un figurālas kompozīcijas.

Jūrmalas Mākslinieku biedrības Gada izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 26.janvārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)