Banner 980x90

Jūrmalas pilsētas muzejā izstāde "Tautas frontei Jūrmalā - 25"

Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) līdz 24.novembrim apskatāma izstāde "Tautas frontei Jūrmalā - 25", pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā vēstures speciāliste Inga Sarma.

Oktobris Latvijā pagāja Tautas frontes zīmē - atzīmējot vēsturē lielākās Latvijas tautas kustības 25 gadu jubileju, notika tikšanās, izstādes, koncerti, medijos tika publicētas dalībnieku atmiņas un intervijas.

Jūrmalas pilsētas muzejs bija to kultūras iestāžu vidū, kas saņēma finansiālu atbalstu no Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Tautas frontes pasākumu organizēšanai un notikumu dokumentēšanai.

Septembrī muzejā notika bijušo Jūrmalas tautfrontiešu tikšanās - kopā sanāca cilvēki, kas piedalījās Jūrmalas Tautas frontes nodaļas izveidošanā. Tikšanās laikā Jūrmalas pilsētas muzejam glabāšanā tika nodoti nozīmīgi materiāli par 1980.gadu beigu un 1990.gadu sākuma notikumiem - vēlēšanu aģitācijas materiāli, plakāti, ar kuriem stāvēts Tautas manifestācijās un Baltijas ceļā, LTF kongresu un konferenču materiāli, Jūrmalas iestāžu Tautas frontes grupu dalībnieku saraksti u.c. No iegūtajiem materiāliem ir tapusi izstāde par Jūrmalas Tautas frontes nodaļas izveidošanos un darbību, savukārt, no atmiņām un intervijām Jūrmalas pilsētas muzejs sadarbībā ar Daci Ķezberi un Ģimenes TV izveidoja raidījumu "Atmoda. Tautas fronte. Jūrmala".

Jūrmalas pilsētas muzejs sirsnīgi pateicas Aigaram Tampem, Alisei Landsbergai, Sandrai Balčai, Indrai Kalvānei, Anitai Kehrei, Jurim Tūnam, Aleksandram Čudam, Dainim Urbanovičam, Jurim Svažam, Lilijai Frīdenbergai, Mārai Miķelsonei, Līgai Libartei, Silvijai Vīksniņai, Ingrīdai Markānei, Guntaram Rupēteram, Inesei Ābolai, Veltai Čebotarenokai, Jānim Liepiņam par atsaucību un atbalstu LTF jubilejas pasākumu veidošanā.

29.novembrī Jūrmalas pilsētas muzejā tiek gaidīti pilsētas vēstures skolotāji, kur viņiem būs iespēja iepazīties ar jauniegūtajiem materiāliem un saņemt izveidotu mācību materiālu par Atmodas laiku un Tautas fronti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)