Banner 980x90

Jūrmalas pilsētas muzejā notiks kokļu mūzikas koncerts

6.oktobrī plkst.15.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) visi interesenti aicināti uz kokļu mūzikas koncertu, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv vēsta Jūrmalas pilsētas muzejs.

Koncertā spēlēs Jūrmalas mūzikas vidusskolas koklētāju ansamblis, kurš šīs vasaras Dziesmu svētkos ieguva II vietu Latvijas koklētāju finālskatē. Ansamblī spēlē kokles klases audzēknes - 2009.gada Jūrmalas pilsētas balvas kultūrā ieguvēja, Latvijas izcilnieks mūzikā 2010, vairāku starptautisku konkursu laureāte Ieva Pērkona starptautisku konkursu dalībnieces un laureātes Kristīne Jakovļeva un Katrīna Sproģe un skolotāja Kristīne Ojala.

Koncertā skanēs Riharda Dubras skaņdarbs "Sapņi", kura pacilājošā mūzika pārsteidza Dziesmu svētku finālskates žūriju, kā arī skaistais komponista skaņdarbs solo koklei "Gaismas asaras". Koncertā dzirdēsiet arī koklētāju - Vitas Rudušas, Kristīnes Ojalas, Madaras Kaires skaņdarbus, kas atklāj neparastākas kokles skanējuma iespējas.

Šis koncerts iecerēts kā garīga meditācija, kurā pacilāts gars liks aizmirst ikdienas rūpes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)