Banner 980x90

"Jūrmalas siltums", iespējams, pretlikumīgi liek segt parādus

Pašvaldības uzņēmums "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifā, iespējams, joprojām pretlikumīgi ir iekļāvis izmaksas par tā parādsaistībām Finanšu ministrijai, un jūrmalnieki arī šobrīd turpina pārmaksāt par apkuri, uzskata biedrības "Tautas balss" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Visockis.

2012.gada nogalē biedrība "Tautas balss" (Biedrība), aizstāvot jūrmalnieku intereses, vērsās "Jūrmalas siltums" (JS), pieprasot izsniegt lēmumu, kas apliecina pretlikumīgi ietvertās izmaksu pozīcijas izslēgšanu no siltumenerģijas tarifiem. Tāpat Biedrība vēlas noskaidrot, cik lielā mērā 1,2 latu miljonu lielais parāds Finanšu ministrijai jau ir atmaksāts un no kuras ieņēmumu pozīcijas tas tiek darīts, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja "Tautas balss" sabiedrisko attiecību konsultante Tija Ezeriņa.

Lai arī jau 2009.gadā Administratīvās rajona tiesa atzina par prettiesisku Jūrmalas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulatora lēmumu iekļaut siltumenerģijas tarifā JS parāda saistību pret Finanšu ministriju izpildes izmaksas, tiesvedība šajā jautājumā ar iesaistītajām iestādēm – JS un Jūrmalas pilsētas domi (Dome) – turpinās vēl šodien.

"Pašlaik publiski nav pieejams neviens dokuments, piemēram, aktuālā tarifa projekts, kas apliecinātu, ka pretlikumīgās izmaksas no tarifa tiešām ir izslēgtas un ka iedzīvotāji vairs nepārmaksā par apkuri. Mums ir pamatots iemesls bažām, ka kopš tiesas sprieduma, kas stājies spēkā jau pirms trīs gadiem, itin nekas nav mainījies," skaidro M.Visockis.

Iepriekš minētais tiesas spriedums paredz, ka turpmāk pozīcijai par parāda atmaksu Finanšu ministrijai ir jābūt izslēgtai no tarifa un iedzīvotājiem ir tiesības pieprasīt atbildīgajai iestādei 2006.‑2009.gadā pārmaksātās summas atmaksu. 2011.gadā Administratīvā rajona tiesa lēma, ka par zaudējumu atlīdzināšanu pilsētniekiem ir atbildīga Jūrmalas pilsētas dome.

Tomēr pretēji tiesas lēmumam un solījumiem vēl pērnā gada aprīlī, pašvaldība līdz šim ir izvairījusies no sava pienākuma pret iedzīvotājiem pildīšanas. Vēl vairāk – jau 2012.gada decembrī raidījumā "De Facto" Domes pārstāvji aizbildinās, ka termiņš pieprasīt zaudējumus beidzies 2010.gada 31.oktobrī.

"Mūsu rīcībā ir informācija un daļa no iedzīvotāju iesniegumiem par zaudējumu atmaksu, kas Domei nosūtīti vēl līdz 2010.gada 31.oktobrim. Vēl tā paša gada martā pašvaldība izdevumā "Jūrmalas ziņas" atrunājās, ka šo prasību izskatīšana it kā neesot tās kompetencē. Tiesas spriedums gan liecina par pretējo. Pašlaik izskatās, ka Dome izvēlējusies gan ignorēt tiesu, gan, izmantojot likumus, apkrāpt jūrmalniekus. Biedrība "Tautas balss" aktīvi ir sekojusi līdzi šim procesam un apkopojusi saistītos dokumentus, lai nepieciešamības gadījumā Jūrmalas iedzīvotāju vārdā vērstos tiesā pret Jūrmalas pašvaldību un neļautu tai atklāti iedzīvoties uz jūrmalnieku rēķina," uzsver M.Visockis.

2005.gadā Jūrmalas sabiedrisko pakalpojumu regulators izlēma pilsētas siltumapgādes tarifā iekļaut arī parādu Finanšu ministrijai par dabas gāzes piegādi iedzīvotājiem deviņdesmitajos gados. Šo lēmumu tiesā apstrīdēja biedrība "Jūrmalas pilsētas individuālo siltumenerģijas ražotāju, centralizētās siltumenerģijas un centralizētā ūdens patērētāju asociācija".

Atbilstoši 2005.gada 29.augusta Finanšu ministrijas un SIA "Jūrmalas siltums" līgumam kopējais uzņēmuma parāds Finanšu ministrijai ir LVL 1 204 913,39, kas atbilstoši grafikam jāatmaksā līdz 2015.gada 31.decembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)