Banner 980x90

Kā parūpēties, lai bērns ratiņos karstā laikā justos labi?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Laika pavadīšana ārpus telpām ir neatņemama dzīves sastāvdaļa gan mazuļiem, gan pieaugušajiem. Tā kā tuvojas vasaras sezona, kad gaisa temperatūra var būt diezgan augsta, ir jāņem vērā vairākas svarīgas lietas, lai, dodoties pastaigā, mazulim ratiņos tiktu nodrošināts nepieciešamais komforts.

Neaizmirsti par šķidruma uzņemšanu. Mēs visi zinām to, ka dehidratācija ir bīstama. Un īpaši tas attiecas uz maziem bērniem, tādēļ vecākiem jāpārliecinās, ka viņu atvase uzņem pietiekami daudz šķidruma. Karstā laikā cilvēka ķermenim ir nepieciešams lielāks šķidruma daudzums, tādēļ tas nozīmē, ka mazuli būs biežāk jābaro ar krūti. Tādā veidā tiks nodrošināts, ka bērns jutīsies labi un būs vesels. Savukārt, ja mazulis jau ir paaudzies un dzer arī citus šķidrumus, dodoties ārā, noteikti jāpaņem līdzi pudelīte ar ūdeni, kuru visas dienas laikā ir jādod bērnam. 

Apģērb bērnu pareizi. Domāt, ka, uzvelkot mazulim vairākas apģērba kārtas, viņš tiks pasargāts no saules, ir muļķīgi. Patiesībā, tas ir bīstami un var novest pie pārkaršanas. Savukārt nepietiekama apģērbšana arī var rezultēties ar saules apdegumiem un karstuma dūrienu. Jāņem vērā, ka mazuļa ķermenis vēl tikai attīstās, arī viņa iekšējā temperatūras kontroles sistēma. Labākais, ko tu vari darīt, lai nodrošinātu sava bērna labsajūtu, ir izvēlēties atbilstošu apģērbu. 

Karstā laikā mazulim vajadzētu izvēlēties brīvu, vieglas kokvilnas apģērbu, jo tas nodrošinās nepieciešamo gaisa cirkulāciju. Tāpat šis materiāls arī labi absorbē sviedrus un mitrumu. Uzmanība jāpievērš arī drēbīšu krāsām. Ieteicams izvairīties no tumšiem toņiem, jo, esot saulē, tie vēl vairāk uztvers karstumu. Lai pasargātu mazuļa jutīgo ādu, izvēlies drēbītes ar garām piedurknēm. Un, protams, neaizmirsti par cepuri. Jo platākas būs tās malas, jo labāka aizsardzība tiks nodrošināta bērna sejai, galvai un kaklam. Taču izvairies no tādām cepurēm, kas ir ļoti cieši pieguļošas un veidotas ar stingru gumiju, kas nospiež bērna galvu. 

• Izmanto pārnēsājamo ventilatoru. Mūsdienās dažādos veikalos ir iespējams iegādāties nelielus, ar baterijām darbināmus ventilatorus, kas ir īpaši noderīgi karstajā vasaras sezonā. Tā kā šiem ventilatoriem parasti ir pieejami stiprinājumi, piemēram, klipši, tos ērti var pielikt pie bērnu ratiņiem, dodoties pastaigā. Gaisa plūsma ir pietiekami viegla, lai nekaitētu mazulim, tādēļ šis ir lielisks piederums, kas nodrošinās to, lai mazais ķipars ratiņos justos ērti un būtu atvēsināts karstā laikā. Šos ventilatorus var izmantot arī iekštelpās, ja tas ir nepieciešams. 

• Ieguldi labā ratiņu saules aizsargā/nojumē. Lielākā daļa ratiņu modeļu ir aprīkota ar dažādiem papildu aksesuāriem, lai nodrošinātu komfortu. Pateicoties kvalitatīviem ratiņu pārsegiem, mazuļa pasargāšana karstā laikā ir kļuvusi krietni vienkāršāka. Ir tādi modeļi, kas veidoti no kokvilnas materiāla un nodrošina aizsardzību arī no UV starojuma. Un, lai arī ratiņiem bieži vien ir aizsargs, vērts padomāt par tā atsevišķu iegādi, izvēloties labāko kvalitāti. Aizsargiem ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, tie ne tikai pasargā bērnu no saules ietekmes, bet arī ir ūdens izturīgi. Bieži vien daudzu modeļu augšējā daļā ir iestrādāta slēptā kabata, kur var ievietot, piemēram, ūdens pudeli. 

Ja bērnu rati, kurus iegādājies, nav aprīkoti ar pietiekami labu saules aizsargu, to noteikti ir vēlams iegādāties, kas būs labs ieguldījums arī tava mazuļa veselībā. 

Kopsavilkums
Mēs ceram, ka tagad tu esi noskaidrojis visu nepieciešamo, kas jāzina, lai, dodoties ārā karstā laikā, nodrošinātu savam mazulim nepieciešamo komfortu. Protams, galvenais mērķis ir izbaudīt skaisto laiku un sauli. Uzturēties telpās tikai tādēļ, ka ārā ir ļoti silts, nebūtu prāta darbs, jo gan tev, gan bērnam ir nepieciešams svaigs gaiss.

Atceries, ka šķidruma uzņemšana ir neatņemama sastāvdaļa no pastaigām brīvā dabā. Turklāt tas arī atvieglos tavu ikdienu, jo bērns nebūs tik niķīgs. 

Pārnēsājamie ventilatori un saules aizsargi ir tavi sabiedrotie, kas vasaras karstumā palīdzēs atvēsināt mazuli un pasargās viņu no spēcīgās saules iedarbības.

Un kā ir ar tevi? Kā tu nodrošini sava bērna labsajūtu, esot ārpus telpām karstā laikā? Padalies ar savu pieredzi komentāros!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)