Banner 980x90

Kādu duškabīni izvēlēties? Glancētu vai matētu, no plastikāta vai stikla? 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Domāšana ārpus rāmjiem ir aktuāla mūsu sabiedrībā. Ne visiem tas sanāk, taču tas ir ļoti nepieciešams. Dušas kabīnes agrāk bija kas jauns un inovatīvs telpas lietderīgai izmantošanai, kas ir svarīgi šobrīd. Daudzi noteikti nodomā "eko-šmeko" taču izvēle starp plastikāta un stikla duškabīni nemaz nav tik viegla, kā šķiet. Tas ir produkts, kas vajadzīgs ilgstošai lietošanai un praktiskai izmantošanai arī kopšanas ziņā.

Duškabīnes ražo ļoti daudz un dažādas – arī ar rāmi un bez tā, izmantojot dažādus stiprinājuma elementus. Nav iespējams noteikt, kura ir vislabākā vai sliktākā, atšķirības veido vizuālais izskats un, protams, arī katra gaume. Duškabīnēm bez rāmja ir viens ievērojami liels plus – tās ir vieglāk kopjamas, jo nav tik daudz detaļu, kas jātīra. Tajā pašā laikā duškabīnes bez rāmja vienmēr būs dārgākas, jo to izgatavošanā ir jālieto biezāks stikls un citādāki konstrukcijas stiprinājumi.

Izvēloties duškabīni, izvēlamies arī plašumu tajā. Iegādājoties kvadrātveida vai taisnstūra duškabīnes, tajās noteikti būs daudz vietas un telpā tā būs kompakta, savukārt pusapaļās aizņems vairāk telpas un tajās būs mazāk vietas.  

Ne mazāk svarīgs ir materiāls, no kā tās tiek ražotas. Tautā vispopulārākie ir plastikāta vai rūdīta stikla duškabīņu ražojumi. Plastikāts ir vairāk ekonomisks vidējam latvietim cenas ziņā, jo tas pats par sevi ir lētāks nekā stikls. Taču, ja ir jādomā par duškabīnes izmantošanu ilgtermiņā, tad lietderīgāk ir iegādāties rūdīta stikla duškabīnu, jo plastikāts daudz ātrāk uzņem netīrumus un laika gaitā tas kļūst neestētisks, ūdens, kā arī ķermeņa kosmētikas līdzekļu atstātās pēdas nevar notīrīt pilnībā. 

Stikls nezaudē savu pirmreizējo izskatu ilgstošā lietošanas laikā. Neatkarīgi no kalpošanas ilguma to var notīrīt pilnībā. Apkopojot dažādus ražotājus, visbiežāk tiek izmantoti trīs stikla biezumi – 4, 6 un 8mm (stikla biezums nav mazsvarīgs, jo tas arī atspēlējas pie tā kopšanas un uzstādīšanas). Ražotājs, veidojot duškabīni, izvēlas attiecīgo stikla biezumu, respektīvi, ja dušas kabīnes ražošanai tiek izmantoti lieli karkasa profili, tad izmantos plānu stiklu, savukārt, ja ražošanā netiks izmantots nekāds rāmis, tad izvēlēsies visbiezāko stiklu. 

Gluži tāpat kā fotogrāfijas ir glancētas un matētas, arī duškabīnēm pastāv šāda opcija – gan plastikāta, gan stikla. Duškabīņu variantā šis glancētais ir domāts caurspīdīgs stikls vai plastikāts. Kopšanas ziņā atkal jāsaka, ka matētais ir izdevīgāks, jo nebūs redzamas ūdens nogulsnes. Tiesa, cenas ziņā šis arī būs nedaudz dārgāks par caurspīdīgo. 

Pievēršoties atpakaļ pie ekonomiskas telpas aizpildīšanas, jāteic, ka matēts plastikāts un stikls veido optisku ilūziju un samazina telpu, savukārt caurspīdīgs to nesamazina.

Gluži kā jebkurai telpai, arī duškabīnei ir durvis, kas kalpo kā izolācija – izolācija no skaņas, siltuma. Duškabīnes gadījumā tas ļauj izolēt sevi no ikdienas rutīnas un ieslīgt savā ikdienas rituāla, kur uz brīdi atslēgties no visa. 

Duškabīņu ražošanā ir divu veidu durvis – atveramas un bīdāmas. Kuras labākas? Atveramās durvis noteikti kalpos ilgāk. Tām piemīt estētiskums, kā arī tās ir praktiskākas no kopšanas viedokļa. Taču tām ir liels mīnuss – atveramas duškabīnes durvis der tikai plašām vannas istabām, jo tās aizņem daudz vietas. Cenas ziņā arī tās būs dārgākas. 

Savukārt bīdāmās duškabīnes durvis ir perfekts risinājums šaurām vannas istabām. Kopt tās būs grūtāk un arī uzturēt sarežģītāk, jo ar laiku ritenīši, uz kā tās turas, var saplīst, un jādomā, kā tos nomainīt un iztīrīt nepieejamās vietas. Taču tās būs lētākas par atveramajām durvīm.

Izmēri, izmēri, izmēri... To ir daudz. Arī ielūkojoties Prof.lv piedāvājumā, noteikti var palauzīt galvu "cik lielu dušu es vēlos?" No mazas uz lielu, no platas uz šauru – viss pielāgots klienta velmēm. Pieejami pašmāju un Eiropas labāko ražotāju piedāvājumi.

Izvēloties duškabīni, noteikti padomā par materiālu – stikls vai plastikāts, durvīm – atveramas vai bīdāmas, dizainu – caurspīdīgs vai matēts, augstumu un platumu. Un atceries, ka, lai santehnika kalpotu ilgi, tam ir nepieciešama atbilstoša kopšana. Ienāc Prof.lv un apskati piedāvājumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)