Banner 980x90

Konfliktējošie Visockis un Grūba vēlēšanās startēs no viena saraksta

No partijas "Vienotība" saraksta pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā startēs gan Jūrmalas aizsardzības biedrības (JAB) pārstāvis Guntis Grūba, gan pašreizējais Jūrmalas mērs un "Vienotības" mēra kandidāts Juris Visockis. Abiem kandidātiem vēl pavisam nesen bija izveidojušās publiskas domstarpības par sabiedrisko organizāciju lomu pašvaldības darbā.

Kā ziņots, Visockis iepriekš paziņojis, ka JAB vadītājs Guntis Grūba tikai "čakarē cilvēkus", uz ko savukārt biedrība reaģējusi, pieprasot pilsētas mēra atvainošanos. Visockis par saviem izteikumiem atvainojies.

Grūba aģentūrai LETA norādīja, ka šī situācija ir diezgan absurda, taču "jāsakož zobi un jāmēģina sadzīvot". Viņam arī esot bijusi doma atsaukt savu kandidatūru, tomēr Grūba nolēma to nedarīt to partijas biedru dēļ, kuriem ir svarīgi "Vienotības" deklarētie principi.

Grūba no "Vienotības" saraksta startēs ar 16.numuru. Kopumā "Vienotības" valdes apstiprinātajā sarakstā ir 17 cilvēki. Sarakstā ar otro numuru iekļauta "Vienotības" Jūrmalas nodaļas vadītāja Jolanta Eihentāle, bet ar trešo kārtas numuru kandidēs arī Iveta Blaua, kura ir lieciniece bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas krimināllietā.

Pašvaldību vēlēšanās no "Vienotības" saraksta kandidēs arī Karina Palkova, Inga Juršāne-Piņķe, Vilmārs Freimanis, Juris Iļjenkovs, Jānis Skutels, Kristiāns Avotiņš, Aida Paipare, Irēna Augustova, Jānis Artemjevs, Zigurds Šneibe, Arvīds Virkutis, Ingrīda Madisone un Kaspars Bogomols.

Kā ziņots, Visockis atvainojas JAB par saviem izteikumiem, nepamatoti kritizējot tās darbību, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Mani izteikumi bijuši nepārdomāti, un es par tiem atvainojos," paziņojumā medijiem atzīst Visockis.

Šā gada 3.aprīlī, savā pirmajā darba dienā, Visockis publiski paziņoja, ka JAB "čakarē cilvēkus" un vēlāk sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka lielākā daļa sabiedrisko organizāciju tikai traucē domes darbu. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa gan nekavējoties izplatīja preses relīzi, ka, Visocka skatījumā, domei un sabiedriskajām organizācijām tomēr ir jāsadarbojas pilsētas uzplaukuma vārdā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)