Banner 980x90

KP atļauj "Viada Baltija" izmantot degvielas uzpildes stacijas Jūrmalā un Garkalnes novadā

Rīga, 18.sept., LETA. Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut apvienošanos, ar kuru SIA "Petrol Property" iegūst SIA "Baltijas Degviela" piederošus aktīvus - divas degvielas uzpildes stacijas Jūrmalā un Garkalnes novadā, kurās darbosies AS "Viada Baltija", aģentūru LETA informēja KP. 

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"Petrol Property" jau 2017.gadā iegādājās "Baltijas Degvielai" piederošu aktīvu - degvielas uzpildes staciju Brikšņu ielā 2, Jūrmalā - un nodeva to lietošanā saistītajam uzņēmumam "Viada Baltija". 

Šī gada 30.augustā uzņēmums informēja KP par ieceri iegādāties otru "Baltijas Degvielai" piederošu aktīvu - degvielas uzpildes staciju Garkalnes novada "Ziemeri", ko turpmāk plānots nodot izmantošanā "Viada Baltija". 

Darījumam KP atļauja bija nepieciešama, jo divu gadu laikā viens tirgus dalībnieks divos darījumos iegūst viena un tā paša tirgus dalībnieka aktīvus, tādējādi, balstoties uz Ministru kabineta noteikumiem, to uzskata par vienu apvienošanos, kas rodas dienā, kad notiek pēdējais darījums. 

Abas "Baltijas Degvielai" piederošās degvielas uzpildes stacijas iepriekš nomāja SIA "East-West Transit", kas plašāk zināmas kā zīmola "Ziemeļu nafta" degvielas uzpildes stacijas.

Izvērtējot tirgus dalībnieku sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra degvielas vairumtirdzniecības tirgū Latvijā un mazumtirdzniecības konkrētajos tirgos, kas aptver Jūrmalu un Rīgu un tās apkārtni, kā arī neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama KP atļauja. Tādējādi KP nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētājiem ilgtermiņā tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu.

"Viada Baltija" dibināta 2015.gadā un tās pamatkapitāls ir 535 500 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 165,541 miljons eiro, kas ir par 22,5% vairāk nekā gadu iepriekš, un peļņa bija 262 284 eiro pretēji 227 742 eiro zaudējumiem 2017.gadā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)