Banner 980x90

Kuzins: pašvaldība, iespējams, slepeni grib pārdot "Jūrmalas siltumu"

Jūrmalas pilsētas dome Transporta un komunālo lietu komitejā, kā ārkārtas jautājumu izskatīja SIA "Jūrmalas Siltums" daļu pārdošanu uzņēmumam "Dalkia", noformējot to kā investīciju piesaisti, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv pavēstīja bijušais Jūrmalas pilsētas domes deputāts, Dzīvojamo māju īrnieku un saimnieku asociācija "Tautas kontrole" pārstāvis Jānis Kuzins.

Pirms dažām Jūrmalas pilsētas domes sēdēm tika skatīts jautājums par SIA "Jūrmalas Siltums" statūt kapitāla samazināšanu, samazinot uzņēmuma vērtību, kas ir būtisks solis ja daļas tiek pārdotas vai atdotas investoram, jo ieguldījumus var veikt mazākus pretī iegūstot lielāku daļu skaitu SIA "Jūrmalas Siltums", sekojoši arī ietekmi, norāda Kuzins. 

Kā redzams no Jūrmalas pilsētas domes Trasporta un komunālo lietu komitejas lēmuma Jūrmalas pašvaldībai faktiski nebūs vairs nekādas teikšanas SIA "Jūrmalas Siltums" un visu noteiks investors, tātad arī tarifu politiku, uzņēmuma attīstības koncepciju, kā cauruļu remontus, apkures izejvielas u.c.

"Vēl iepriekšējā Jūrmalas pilsētas domes sasaukumā, kad pats, kā Jūrmalas domes deputāts balsoju pret SIA "Jūrmalas Siltums" privatizāciju, nevarēju iedomāties, ka pēc četriem gadiem Jūrmalas pilsētas domes līdzšinējais sasaukums jeb koalīcija atradīs manevra iespējas, kā privatizēt SIA "Jūrmalas Siltums" apejot likumu un iepriekšējās domes balsojumus. Daudzi politiķi un partijas prims vēlēšanām solīja, ka SIA "Jūrmalas Siltums" netiks privatizēts, bet izskatās ka notiek pretējais un jau pirms šīm vēlēšanām ar steigu tiek virzīts jautājums par SIA "Jūrmalas Siltuma" it kā investīciju piesaisti jeb slēpto privatizāciju," atzīmē Kuzins.

Viņš norāda, ka ceturtdien, 21.februārī, Jūrmalas pilsētas domes sēdē iespējam šis jautājums tiks skatīts, kā ārkārtas, tāpēc aicina būt modriem un neļaut slepenībā apzagt Jūrmalas iedzīvotājiem piederošos īpašumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)