Banner 980x90

Laikraksts: Grigules atbalstītājs tiek pie zemes Jūrmalā

Jūrmalas dome ceturtdien apstiprināja izsoles rezultātus, kas dod iespēju ar uzņēmēja Jūlija Krūmiņa ģimeni saistītam uzņēmumam netālu no Dzintaru koncertzāles, Turaidas ielas un Meža prospekta krustojumā, iegādāties zemes gabalu Majori 5106 par cenu, kas ir zemāka nekā tirgus cena šajā teritorijā.

Uz to domes sēdē norādīja arī deputāts Aigars Tampe (VLTB/LNNK), kurš atgādināja, ka Krūmiņš Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņas laikā ziedojis Zaļo un zemnieku savienībai 15 000 eiro, atbalstot Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Ivetu Griguli, uzņēmējs to atzinis arī publiski, šodien vēsta laikraksts "Diena".

EP ievēlētās deputātes kampaņā liels bija Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieka Romāna Mežecka (ZZS) ieguldījums, taču šī svarīgā jautājuma apspriešanā viņš nepiedalījās. Acīmredzot Mežeckis pēdējos mēnešus nav aktīvi iesaistījies domes darbā, jo sēdē Tampe lūdza domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) paskaidrot, kāpēc kolēģis atkal nav ieradies darbā. Jūrmalas mērs sacīja, ka iepriekš Mežeckis ir slimojis, bet tagad viņam līdz 8.augustam ir atvaļinājums. Slimības dēļ priekšsēža vietnieks nav apmeklējis četras domes sēdes.

Ar Krūmiņa ģimeni saistītais uzņēmums "MC Turaida Property" izsolē bija vienīgais pretendents uz 1442 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu, kura cena ir 73 865 eiro. Jūrmalas domes priekšsēdis Truksnis, kurš atšķirībā no sava vietnieka uz jautājumiem atbildēja labprāt, tomēr neredzot pamatu saistīt šo pašvaldības lēmumu ar uzņēmēja ziedojumu partijai. Viņš arī aicināja saprast, ka runa neesot par apbūves gabalu, bet par starpgabalu, "kurš ir zigzaga taciņa, kas pārdota par kadastrālo vērtību un atklātā izsolē".

Tampe sacīja, ka šim zemes gabalam ir ilga vēsture, pašvaldība to izveidoja par ielu, kas paredzēta publiskai lietošanai, bet tad par to ieinteresējies J.Krūmiņš, kurš līdzās jau attīsta citu objektu. Tampe uzskata, ka zemes gabala cena ir mākslīgi samazināta. "Jūlijam Krūmiņam neko nevar pārmest, viņš ir uzņēmējs, bet jautājums ir, kāpēc dome to tik lēti pārdeva," viņš piebilda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)