Banner 980x90

Lielajā talkā stādīs priedes un labiekārtos pagalmus

Sestdien, 26.aprīlī, visā Latvijā notiek Lielā talka, kurā vienmēr aktīvi piedalās arī jūrmalnieki. Šogad Lielās talkas dienā pašvaldības darbinieki papildinās pilsētas zaļo rotu - meža izcirtumos pie Slokas ielas iestādīs 1000 priežu stādu, savukārt Mellužu parkā veidos stādījumus gandrīz 500 kvadrātmetru platībā, pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv uzzināja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

Priežu stādīšanā piedalīsies arī pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis un citi pašvaldības darbinieki. Pašvaldība kopumā iegādāsies 1000 divgadīgu priežu stādu, kas piecu sešu gadu laikā sasniegs aptuveni divu metru garumu un bagātinās mūsu pilsētas zaļo rotu. Stādus pašvaldība iegādāsies AS "Latvijas valsts meži" Mazsilu kokaudzētavā Sabiles novadā.

Pašvaldības darbinieki šogad strādās arī Mellužu parkā - gar Mellužu prospektu apmēram 100 metru garumā iecerēts stādīt jasmīnu krūmus un izveidot jaunus ziemciešu stādījumus parka centrālajā daļā kopumā gandrīz 500 kvadrātmetru platībā. Vairāk nekā 1700 stādu dāvina pašvaldības ilggadējais sadarbības partneris - Bulduru dārzkopības vidusskola. Izveidotie stādījumi Mellužu parkā visu vasaru un rudeni priecēs parka apmeklētājus. Stādījumos veidos pašvaldības darbinieki kopā ar Bulduru dārzkopības vidusskolas audzēkņiem. Augsni puķudobēm piegādās Jūrmalas uzņēmums "JLD", savukārt par minitehniku agrāk veidoto apstādījumu izrakšanai parūpēsies SIA "Jūrmalas gaisma".

Jūrmalas pašvaldība no 22. aprīļa līdz 9. maijam rīko arī Spodrības mēnesi, kura laikā iedzīvotāji pēc iepriekš saskaņota grafika var izvest lielgabarīta atkritumus bez maksas. Spodrības mēneša laikā Jūrmalā atļauts arī dedzināt sausos koku zarus.

Dalību Lielajā talkā Jūrmalā pieteikušas vairākas iedzīvotāju grupas, skolas un citas iestādes, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas, kā arī individuāli dalībnieki. Lielās talkas mājaslapā 22. aprīlī bija reģistrētas vairāk nekā 40 vietas, kur plāno strādāt jūrmalnieki, sakopjot un labiekārtojot daudzdzīvokļu namu pagalmus, Lielupes un Buļļupes krastus, dzelzceļa malas, Lielupes palieņu pļavas un kritušo karavīru piemiņas vietas.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus, kas vēlas piedalīties Lielajā talkā, ņemt līdzi darba cimdus un savus darba rīkus, aicināt talkā ģimeni, draugus, radus, darba kolēģus, kaimiņus un, pats galvenais, darba prieku un pievienoties jebkurai talcinieku grupai, kas reģistrējusi savu talkas vietu mājaslapā www.talkas.lv! Papildu informācija par Lielās talkas norisi Jūrmalā - pilsētas domē pa tālr. 28337271 height=28337271, 67093897 height=67093897, 67093877 height=67093877.

Pagājušajā gadā vairāk nekā 2500 talcinieku Jūrmalā strādāja 100 vietās, sakopjot un labiekārtojot daudzdzīvokļu namu pagalmus, upju krastus, pilsētas mežus, dzelzceļa malas un kritušo karavīru piemiņas vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)