Banner 980x90

Neatbalsta Latvijas Olimpiskās vienības pārcelšanu no Rīgas uz Lielupi

Izglītības un zinātnes ministrijas lēmums pārcelt Latvijas Olimpisko vienību no Rīgas uz Jūrmalu izraisījis Latvijas vadošo sportistu un Latvijas Olimpiskās komitejas protestus. Šiem protestiem pievienojas arī Rīgas dome, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Lēmums atteikties no Latvijas Nacionālā valsts sporta centra "Mežaparks" rekonstrukcijas, lai tā vietā uzsāktu liela mēroga jaunbūves projektu Tenisa centrā "Lielupe", sporta pasaulei ir nesaprotams lēmums, jo tas apdraud Latvijas Olimpiskās vienības, kuras sastāvā ir ļoti daudz Rīgas sportistu, sagatavošanu," uzskata Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane. Viņa norāda, ka līdz šim gan Valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcijas projektā, gan sporta pamatnostādņu projektā bija plānota tieši Mežaparka kompleksa renovācija.

Tās mērķis bija radīt mūsdienīgu centru, kas nodrošinātu Latvijas sportistiem iespējas kvalitatīvi sagatavoties startiem Eiropas un pasaules čempionātos, Olimpiskajās spēlēs un citās starptautiskās sporta sacensībās, kā arī būtu rehabilitācijas vieta Latvijas Olimpiskās vienības augstas klases sportistiem. "Tās zināmā mērā ir politiskās intereses, kas virza uz priekšu dārgo Jūrmalas tenisa bāzes attīstības projektu," uzskata E.Aldermane. Viņa uzsver, ka tādējādi var tikt zaudēti augstas klases sportisti, jo viņi nevarēs izbraukāt uz treniņiem. "Cilvēciskais faktors šeit ir ļoti svarīgs," saka E.Aldermane.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)