Banner 980x90

Nedēļas nogalē norisināsies akcija "Uzticības tālrunis tēviem"

Rīga, 5.sept., LETA. Par godu tēva dienai Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 6.septembra līdz 8.septembrim rīko akciju "Uzticības tālrunis tēviem", aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Akcijas laikā tēvi ir īpaši aicināti zvanīt speciālistiem un saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu jautājumos saistībā ar bērniem, pārrunājot dažādas iespējami aktuālas tēmas, piemēram, bērnu un vecāku savstarpējās attiecības un konfliktu risināšanas iespējas, bērnu attiecības ar vienaudžiem, skolotājiem utt., kā arī dažādus bērna drošības aspektus internetā.

Pēc Zariņa teiktā, tēvus varētu arī interesēt jautājumi par bērnu attīstības fiziskajiem, garīgajiem un emocionālajiem aspektiem, rīcība gadījumā, ja bērns ir cietis no fiziskas, emocionālas vai seksuālas vardarbības, dažādas bērna emocionālās problēmas, kā arī bērna pozitīvās disciplinēšanas metodes un rīcības stratēģijas.

VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja skaidroja, ka tēva loma bērna dzīvē ir ļoti svarīga, jo visbiežāk tieši tētis mazajam cilvēkam veido priekšstatu par to, kādam jābūt vīrietim un tēvam. Vēja norādīja, ka savu priekšstatu par ģimeni bērni veido, vērojot un komunicējot ar savu tēti, redzot mammas un tēta attiecības. 

Pēc Vējas teiktā, bērnu prātā veidojas priekšstats par to, kā tētis dara dažādus ar ģimeni saistītus darbus, tostarp sakopj māju, gatavo ēdienu, aprūpē bērnus, spēlējas, palīdz pildīt skolā uzdotos darbus un izturas pret citiem ģimenes locekļiem.

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 strādā visu diennakti un ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)