Banner 980x90

Nodibināts Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" attīstības fonds

3.decembrī, Starptautiskajā dienā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, nodibināts Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" attīstības fonds, kura mērķis ir veicināt rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, piesaistot papildu finanšu līdzekļus pilna rehabilitācijas cikla nodrošināšanai, ieskaitot sporta un brīvā laika aktivitātes, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv vēsta sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle-Sūniņa .

Savukārt sadarbībā ar Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrību,  NRC "Vaivari pasniegts" pirmais ziedojums – vertikalizējams ratiņkrēsls, ar kuru iespējams veicināt spinālo pacientu medicīnisko rehabilitāciju NRC "Vaivari".

Anda Nulle, Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" vadītāja: "Pēdējo gadu laikā rehabilitācijas centrā "Vaivari" veiktas investīcijas vairāk kā 3 miljonu latu apmērā, piesaistot dažādu projektu līdzfinansējumu. Lai rehabilitācijas centrs "Vaivari " varētu pilnvērtīgi konkurēt medicīnas rehabilitācijas jomā ar citām Eiropas Savienības valstīm, ir nepieciešams attīstīt un paplašināt rehabilitācijas tehnoloģijas. Rehabilitācijas centrā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem palīdz apgūt iemaņas ikdienas dzīvei un darbam. Rehabilitācijas centrs ir vieta, kur tiek sniegta profesionāla palīdzība un parādīts ceļa virziens turpmākajam, tai skaitā arī sporta un brīvā laika aktivitātēm."

Viesturs Krievāns, "Vaivari" attīstības fonda pārstāvis: "Vaivaru" attīstības fonds dibināts, lai radītu platformu finanšu līdzekļu piesaistei un ziedojuma līdzekļu vākšanai, ar mērķi veicināt pilna rehabilitācijas procesa nodrošināšanu rehabilitācijas centrā Vaivari. Kā viens no iespējamajiem ilgtermiņa mērķiem, kam nepieciešams piesaistīt papildu finanšu līdzekļus, tostarp, ziedojuma līdzekļus, ir speciāli pielāgotas sporta zāles izveide rehabilitācijas pacientu vajadzībām, lai pacienti varētu tepat uz vietas,"Vaivaros", iziet pilnu rehabilitācijas ciklu, ieskaitot sporta un brīvā laika aktivitātes."

Pateicoties Gavaru ģimenes iniciatīvai un Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības atsaucībai šodien rehabilitācijas centram Vaivari tiek pasniegts pirmais ziedojums – vertikalizējams ratiņkrēsls.

Filips Bernadskis, Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības valdes priekšsēdētājs: "Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" attīstības fonda dibināšana ir labs aizsākums labdarībai, ko iespējams realizēt atbalstot dažādas iniciatīvas pacientu rehabilitācijas cikla pilnveidošanai. Pateicoties Gavaru ģimenes iniciatīvai, šodien, mēs varam pasniegt pirmo ziedojumu. Taču viņi nav vienīgie, kas labprāt ziedotu rehabilitācijas centra "Vaivari" rehabilitācijas procesa pilnveidošanai, tāpēc dibināts "Vaivaru" attīstības fonds, kas ir sākums sadarbībai ar plašām nākotnes perspektīvām pacientu rehabilitācijā."

Aiga Rūrāne, Pasaules veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja: "Pasaulē 1 miljards cilvēku, tas ir, katrs septītais iedzīvotājs pieredz invaliditāti. Kopumā cilvēkiem ar invaliditāti ir ievērojami mazākas izglītības, nodarbinātības un ienākumu iegūšanas iespējas nekā cilvēkiem bez invaliditātes. Visur pasaulē cilvēkiem ar invaliditāti ir ievērojami lielāki nabadzības riski. Galvenokārt tas ir saistīts ar atbilstošu pakalpojumu trūkumu un ikdienas apstākļiem. Daudz kas ir darāms, lai mazinātu šķēršļus veselības, sociālo un rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanā. Vaivaru NRC ilggadējs sekmīgs darbs ir tam labs apliecinājums. Jaundibināmā Vaivaru attīstības fonda mērķi ir apsveicami un atbalstāmi."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)