Banner 980x90

Notiks Jūrmalas velokoncepcijas publiskā apspriešana

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūrmalas velosatiksmes attīstības koncepcijas publiskā apspriešana notiek no 4.augusta līdz 4.septembrim. Ir iespējams piedalīties publiskās apspriešanas sanāksmē 16.augustā plkst.17.00 Jūrmalas pilsētas domē Jomas ielā 1/5, vēsta portāls Jurmala.lv.

Iedzīvotāji, uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas un biedrības ir aicināti iepazīties ar koncepciju un sniegt savus priekšlikumus velosatiksmes attīstībai Jūrmalas pilsētā.

Jūrmalas pilsēta izstrādājusi tematisko plānojumu "Jūrmalas velosatiksmes attīstības koncepcija"; no 4.augusta tematiskais plānojums nodots publiskai apspriešanai. Tematiskā plānojuma "Jūrmalas velosatiksmes attīstības koncepcija" izstrādes mērķis ir apzināt esošās un nodrošināt turpmākās velosatiksmes infrastruktūras attīstību, lai radītu velotransporta kā alternatīva, videi draudzīga pārvietošanās veida līdzsvarotu attīstību Jūrmalas pilsētā.

Uzsākot plānojuma izstrādi, tika veikta aptauja, lai noskaidrotu Jūrmalas iedzīvotāju un viesu viedokli par Jūrmalas veloinfrastruktūras pašreizējo stāvokli un iespējām to uzlabot. Aptaujā tika norādīts, ka ir nepietiekams ar zīmēm un informāciju aprīkotu veloceliņu skaits, tāpat trūkst drošu velonovietņu pie sociāli nozīmīgiem objektiem.       

Tematiskajā plānojumā ir piedāvāts ieteicamais velosatiksmes tīkla infrastruktūras labiekārtojuma līmenis visai pilsētai, piedāvājot vairākus risinājumus atsevišķiem rajoniem. Attīstoties velosatiksmes intensitātei, atkarībā no velobraucēju daudzuma un pašvaldības finansiālajām iespējām velosatiksmes tīkla infrastruktūras labiekārtojumu varēs paaugstināt, nodrošinot ērtāku un drošāku vidi velobraucējiem.

Tematiskā plānojuma risinājumi paredz velosipēdu ceļu (maģistrālo veloceliņu) izbūvi tikai gar galvenajām pilsētas maģistrālēm ārpus pilsētas centra, kur to nepieciešamību nosaka atļautais autotransporta ātrums un potenciāli lielais velobraucēju skaits. Šo veloceliņu galvenais uzdevums ir nodrošināt galveno velobraucēju plūsmu apkalpošanu, izveidojot centrālo veloceliņu tīkla asi Jūrmalā, no Priedaines līdz Dzintariem un no Jaundubultiem līdz Jaunķemeriem.

Koncepcija paredz, ka velojoslu izbūve nākotnē ir ieteicama gar pilsētas galvenajām ielām, kur atļautais braukšanas ātrums tiks saglabāts vismaz 50 km stundā. Pārējā pilsētas daļā, tostarp vēsturiskajā, centrālajā, plānots izbūvēt vai labiekārtot gājējiem un velobraucējiem kopīgi izmantojamās ietves un ceļus vai ierīkot velomaršrutus, kuriem nav nepieciešama atsevišķu celiņu izbūve.

Ņemot vērā iedzīvotāju priekšlikumus, koncepcijā papildus iekļauts jauns velomaršruts Mellužu un Asaru rajonā, daļēji izmantojot salīdzinoši plato dzelzceļa joslu starp Asaru, Mellužu un Pumpuru dzelzceļa pieturām, tādējādi novirzot velobraucējus no galvenās pilsētas maģistrāles.

Tematiskā plānojuma izstrādi veic Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar mērniecības un teritorijas attīstības plānošanas uzņēmumu SIA "Metrum".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)