Banner 980x90

OCTA kalkulators – ērtākais veids, kā uzzināt savu OCTA cenu

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Pienācis laiks, kad jāpagarina apdrošināšanas polise? OCTA kalkulators ir vienkāršākā opcija, kā uzzināt OCTA cenas un saņemt izdevīgāko piedāvājumu savam automobilim. Noskaidro vairāk un aprēķini savas OCTA polises izmaksas!

Kas ir OCTA kalkulators?
OCTAs kalkulators ir ērts interaktīvs rīks, ko savās mājaslapās piedāvā vairākas apdrošināšanas kompānijas. Tas mazāk kā vienas minūtes laikā palīdz noskaidrot OCTAs cenas tieši Tavam transportlīdzeklim. Tā Tu vari:
• ietaupīt laiku, neapmeklējot apdrošināšanas birojus klātienē;
• izvēlēties lētāko piedāvājumu;
• salīdzināt, cik mašīnas apdrošināšana izmaksā dažādās apdrošināšanas kompānijās.

Auto apdrošināšana internetā nekad nav bijusi tik vienkārša, tāpēc ir laiks izmantot digitālās pasaules sniegtās priekšrocības!

OCTA segs tādus finansiālus zaudējumus kā:
• citas personas (cietušās) transportlīdzekļa remontu;
• citas personas īpašuma vai vides bojājumus;
• kompensāciju negadījumā cietušajiem;
• kompensāciju, ja cietušo auto nav iespējams remontēt;
• citas (cietušās) personas auto evakuāciju.

Lai saprastu, pēc kādiem principiem tiek noteikta OCTA cena, lasi tālāk!

OCTA polises cena
Apdrošināšanas prēmijas apmēru katra apdrošināšanas sabiedrība nosaka individuāli. Kritēriji, kas to ietekmē:
• Bonus-malus klase;
• transportlīdzekļa veids;
• transportlīdzekļa ražošanas gads;
• transportlīdzekļa izmantošanas mērķis u.c.

Pēc Bonus-malus klases tiek aprēķināta atlaide vai piemaksa OCTA polisei. Pavisam ir 17 Bonus-malus klases:
• no 1. līdz 5. – paaugstināta riska klases, kas tiek piešķirtas tiem autovadītājiem, kas ir izraisījuši ceļu satiksmes negadījumus;
• 6. – klase bez noteikta riska, kas tiek piešķirta tiem, kuriem apdrošināšana OCTA tiek dota pirmo reizi;
• no 7. līdz 17. – pazemināta riska klases, kas tiek piešķirtas tiem, kuri brauc prātīgi, neizraisot ceļu satiksmes negadījumus.

Šīs klases tiek aprēķinātas gan transportlīdzekļa reģistrētam īpašniekam, gan transportlīdzekļa turētājam, kas var būt fiziska vai juridiska persona. Ja auto īpašniekam pieder vairāki transportlīdzekļi, visiem tiek piešķirta viena jeb vienota Bonus-malus klase. Izraisot avāriju ar vienu no īpašumā esošiem auto, Bonus-malus klase pasliktinās un auto apdrošināšana internetā vai klātienē, apdrošināšanas kompānijā, kļūst dārgāka. Šo Bonus-malus klasi izvērtē reizi gadā – 15. septembrī.

Brauc piesardzīgi un atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem, lai pasargātu sevi, savu auto un citus ceļu satiksmes dalībniekus un par apdrošināšanu maksātu mazāk!

Iegādājoties OCTA un veicot tās apmaksu, polise nekavējoties stājas spēkā. Netērē laiku lieti – OCTA kalkulators ir inovatīva opcija, ko izmanto daudzi! Kur tieši šāds apdrošināšanas kalkulators pieejams?

IIZI – droša auto apdrošināšana
OCTA apdrošināšana ir nopērkama pie apdrošināšanas brokeriem un licencētās apdrošināšanas kompānijās, piemēram, IIZI, kas ir viens no lielākajiem apdrošināšanas brokeriem Latvijā. Kāpēc OCTA polise pie IIZI ir izdevīga?
• Brokeris palīdzēs korekti pieteikt atlīdzību nelaimes gadījumā, lai nejaušības vai nepietiekamas informācijas dēļ Tu nepaliktu bešā.
• Konsultējoties ar brokeri un izmantojot OCTA kalkulatoru, Tu ātri un vienkārši salīdzini OCTA piedāvājumus un ietaupi savu laiku.
• Saņemsi izvērstu piedāvājumu un nepieciešamības gadījumā papildu konsultācijas.
• Netiek piemērota starpniecības maksa vai citas slēptās izmaksas, piemēram, par polises pieprasījuma apstrādi.

Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com


Ar IIZI apdrošināšana ir viegli saprotama un bezmaksas konsultācijas ar apdrošināšanas brokeri ir ērts veids, kā rast atbildes uz visiem jautājumiem, lai, iegādājoties polisi, Tu izprastu visas nianses. OCTA kalkulators bez tehniskās pases gan diemžēl nav iespējams.

Lai aprēķinātu sava auto OCTA polises cenu, Tev ir jāzina tā:
• reģistrācijas numurs;
• reģistrācijas apliecības numurs.

Šo informāciju ievadi kalkulatorā un saņem individuālu piedāvājumu jau pēc pavisam maza brīža. Izvērtējot visus piedāvājumus, izvēlies izdevīgāko, veic apmaksu, un polise nekavējoties būs Tev kabatā!

Noderīga informācija
Ar OCTA Tu vari doties uz visām Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) dalībvalstīm: Austriju, Apvienoto Karalisti, Beļģiju, Bulgāriju, Čehijas Republiku, Dāniju, Franciju, Grieķiju, Igauniju, Islandi, Īriju, Itāliju, Kipru, Lietuvu, Lihtenšteinu, Luksemburgu, Maltu, Nīderlandi, Norvēģiju, Poliju, Portugāli, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Somiju, Spāniju, Ungāriju, Vāciju un Zviedriju. Ceļojot ar auto uz citām valstīm, piemēram, Turciju, Ukrainu vai Maķedoniju, Tev jāiegādājas Zaļā karte.

Foto: Pexels.comFoto: Pexels.com
Zaļā karte ir starptautisks apdrošināšanas līgums, kas darbojas tieši tāpat kā OCTA – tiks atlīdzināti zaudējumi personām, kas cietušas Tevis izraisītā ceļu satiksmes negadījumā.

Vai polisi vienmēr nepieciešams turēt transportlīdzeklī?
Pārvietojoties Latvijas Republikas teritorijā, OCTA polisi nav nepieciešams turēt drukātā formātā, jo ceļu policijai, CSDD un citām iestādēm tā ir pieejama elektroniski. Savukārt, braucot uz ārzemēm, polise ir vajadzīga papīra formātā, jo Latvijas polišu reģistrs ārvalstu policijai nav pieejams.

Iegādājies savu OCTA apdrošināšanu un brauc droši! Lai veiksmīgs ceļš!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)