Banner 980x90

Pabeigta infrastruktūras atjaunošana Ķemeru Nacionālajā parkā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Dabas aizsardzības pārvalde šogad veiksmīgi pabeigusi plānotos dabas tūrisma infrastruktūras attīstības darbus īpaši aizsargājamās dabas teritorijās (ĪADT) teju visā Latvijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļa, novembra nogalē infrastruktūras uzlabošanas darbi ir noslēgušies arī Pierīgas reģionā. Piemēram, Ķemeru Nacionālajā parkā ekspluatācijā nodota Dumbrāja laipa, Sēra dīķu laipa, kāpnes Zaļajā kāpā, ir pabeigta bērnu laukuma veidošanas pirmā kārta pie dabas izglītības centra "Meža māja". Mazākus uzlabojumus piedzīvojusi vēl virkne objektu.

Tāpat apmeklētājus uzņemt ir gatava jaunā pastaigu taka ar skatu platformām dabas parkā "Ragakāpa". Šeit izvietotie informācijas stendi ļaus apmeklētājiem labāk un ērtāk iepazīt šejienes neparasto augu un dzīvnieku pasauli.

Jāpiebilst gan, ka piemērotākais laiks jaunās infrastruktūras iepazīšanai ir bezsniega periods, kad koka laipas neklāj nedz sniega sega, nedz ledus. Tādēļ arī plašāki atklāšanas pasākumi plānoti, atkāpjoties ziemai.

Iepriekšminētie darbi notiek ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansiālu atbalstu projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. IV kārta" Nr. 3DP/3.5.1.3.0/14/IPIA/VARAM/002 ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)