Banner 980x90

Palielinās sodus par mēslošanas līdzekļu aprites pārkāpumiem

Rīga, 16.jūl., LETA. Par mēslošanas līdzekļu un substrātu aprites noteikumu pārkāpšanu piemēros brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz 500 eiro, bet juridiskajām personām līdz 2500 eiro, paredz grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā, kurus atbalstīja valdība.

Zemkopības ministrija (ZM) norāda, ka iepriekš brīdinājums nebija noteikta kā iespējamā soda sankcija par mēslošanas līdzekļu aprites noteikumu pārkāpšanu, taču konstatēts, ka dažkārt personas izdarītais pārkāpums nav radījis tādu kaitējumu, lai par to piemērotu naudas sodu.

Savukārt soda apmērs palielināts, jo līdzšinējā summa nebija adekvāta un atbilstoša izdarītajam pārkāpumam, piemēram, ja tirgū tiek laisti mēslošanas līdzekļi, kas neatbilst kvalitātes prasībām, tie var radīt risku cilvēku, dzīvnieku vai augu veselībai vai videi, kā arī finansiālus zaudējumus. Administratīvā pārkāpuma procesu par mēslošanas līdzekļu un substrātu aprites noteikumu pārkāpšanu veiks Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD).

Par grozījumiem vēl būs jālemj Saeimai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)