Banner 980x90

Par Bulduru Dārzkopības vidusskolā konstatētajiem pārkāpumiem informēta prokuratūra

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

Par Bulduru Dārzkopības vidusskolas revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem Valsts kontrole (VK) informējusi prokuratūru, 27.janvārī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas kopsēdē informēja VK pārstāvji.

Pamatojoties uz normatīvajos aktos noteikto nepieciešamību piecu mēnešu laikā izvērtēt pārkāpumus pieļāvušo personu atbildību, VK arī gaidīs atbildīgo personu izvērtējumu no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) kā VSIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" kapitāla daļu turētājas.

Kā ziņots, IZM nav nodrošinājusi efektīvu un caurskatāmu kapitālsabiedrības pārvaldību un uzraudzību, līdz ar to izglītības iestādē pieļauta neefektīva rīcība ar finanšu līdzekļiem vismaz 246 050 eiro apmērā un konstatētas citas nepilnības, secināts VK revīzijas ziņojumā. IZM ilgstoši nav spējusi pieņemt lēmumu par kapitālsabiedrības juridisko statusu, tādējādi neveicinot tās tālāku attīstību, nekliedējot nenoteiktību un tā mazinot sabiedrības un audzēkņu uzticību kapitālsabiedrībai, kas nav veicinājis audzēkņu skaita pieaugumu.

Revidenti norāda uz nepietiekamu piešķirtās valsts budžeta dotācijas izlietojuma kontroli, jo kapitālsabiedrība no divu profesionālās izglītības programmu audzēkņiem nepamatoti ir pieprasījusi un saņēmusi papildu samaksu par mācību materiāliem 12 822 eiro apmērā, lai gan dotācijā jau bija iekļauti izdevumi mācību materiālu iegādei.

Revidentu ieskatā kapitālsabiedrība 170 096 eiro ir izlietojusi nesaimnieciski, jo kapitālsabiedrībā nav nodrošināta arī tās ikdienas darbības procesu kontrole - revīzijā tika konstatēti būtiski trūkumi un neatbilstības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)