Banner 980x90

"Par pašaizliedzību" apbalvo Jūrmalas ugunsdzēsējus un glābējus

Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā  15.novembrī  plkst.14.00 notiks svinīgs pasākums par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 95.gadadienai, kurā Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš pasniegs Iekšlietu ministrijas un VUGD apbalvojumus dienesta labākajiem darbiniekiem, kas devuši savu ieguldījumu dienesta attīstībā, glābuši cilvēkus, riskējot ar savu dzīvību un veselību, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Svinīgajā pasākumā ugunsdzēsējiem glābējiem pasniegs Iekšlietu ministrijas Goda zīmes, Goda rakstus un Pateicības, kā arī VUGD apbalvojuma zīmi "Par nopelniem", "Par ieguldījumu starptautiskās palīdzības sniegšanā" un "Par priekšzīmīgu dienestu",  VUGD Goda rakstus un Pateicības.

Apbalvojuma zīmi  "Par pašaizliedzību" saņems:

Raimonds Saulītis, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļas nodaļas komandieris. 
 29.martā Rīgas jūras līcī pie Majoriem no krasta atlūza un jūrā tika ieskalots ledus gabals, uz kura atradās 43 zemledus makšķernieki. Glābēju rīcībā bija divas glābšanas laivas, kuras nebija piemērotas glābšanas darbu veikšanai jūrā, tomēr bija jārīkojas. Gumijas laivās vienlaicīgi varēja atrasties ne vairāk kā trīs cilvēki, tādēļ laivas vadīt pēc nelaimē nonākušajiem ugunsdzēsēji glābēji devās pa vienam, turklāt atkārtoti, taču ar katru reizi vairāk riskējot, jo ledus gabals no krasta attālinājās. Vienu no laivām vadīja seržants Raimonds Saulītis, kurš izglāba vairākus cilvēkus. 

Ivars Lindemanis, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļas Slokas posteņa vada komandiera vietnieks.
Ivars bija viens no tiem, kas gumijas laivā steidzās glābt uz atlūzušā ledus esošos makšķerniekus. Pateicoties viņa neatlaidībai, drosmei un pašaizliedzīgai rīcībai tika izglābti vairāki cilvēki.

Jānis Prikņa, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļas Slokas posteņa ugunsdzēsējs glābējs.
Arī Jānis šajā liktenīgajā dienā, riskējot ar savu dzīvību, spītējot aukstajam vējam, devās jūrā gumijas laivā, lai no atlūzušā ledus gabala noceltu un nogādātu krastā cilvēkus.

Dmitrijs Koļcovs, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļas ugunsdzēsējs glābējs.
Dmitrijs ar jūrai un laika apstākļiem nepiemēroto laivu divas reizes devās jūrā līdz ledus gabalam, riskējot ar savu veselību un dzīvību, un izglāba vairākus nelaimē nonākušos makšķerniekus.

Kaspars Kalsons Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas inspektors glābējs.
Šogad 29.martā no ledus gabala zemledus makšķerniekus glābšanas darbos tika iesaistīta arī Jūrmalas glābšanas dienesta laiva, kuru vadīja Kaspars. Viņš izglāba vairākus makšķerniekus, kā arī palīdzēja nogādāt krastā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta laivu, kura jau līdz pusei bija piesmēlusies ar ūdeni, apdraudot laivā esošo cilvēku dzīvības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)