Banner 980x90

Pašmāju basketbolisti cīnīsies par iespēju piedalīties "Sprite Slam dunk"

Piektdien, 5.jūlijā plkst.20.00 Grīziņkalnā par iespēju sacensties kopā ar pazīstamiem sportistiem starptautiskajās "Sprite Slam dunk" sacensībās cīnīsies astoņi pašmāju basketbolisti.

Otrdien, 9.jūlijā, Grīziņkalnā uz vienu no krāšņākajiem sportiskajiem vasaras pasākumiem Rīgā ieradīsies vairāku valstu labākie "dankeri", kā arī pasaulslavenais Džastins Dārlingtons no Kanādas.

Latviju "Sprite Slam dunk" sacensībās pārstāvēs vairāki spēlētāji, kuri piektdien, 5.jūlijā turnīra "Ghetto Basket" laikā izcīnīs iespēju piedalīties šajā konkursā, pierādot, ka spēj virtuozi un atraktīvi iemest basketbola bumbu grozā no augšas. Pusfinālā par ceļazīmi un 100 latu balvu cīnīsies astoņi basketbolisti – Kārlis Apsītis, Mārtiņš Meijers, Rolands Nārķis, Roberts Jaunozols, Artūrs Bricis, Kaspars Zaltāns, Kaspars Veide un Agris Dubļinskis.

Labākie pusfināla dalībnieki otrdien, 9.jūlijā Grīziņkalnā cīnīsies par 1000 eiro vērtu balvu plecu pie pleca ar pasaules labāko "dankeri" Džastinu Dārlingtonu. 9.jūlija "Sprite Slam dunk" dalībnieku sniegumu vērtēs profesionāla žūrija, kuras rindās būs basketbolisti Armands Šķēle, Jānis Blūms un Kristaps Janičenoks. Konkursa žūrijas rindas kuplinās arī pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Dž.Dārlingtons, kurš Rīgā ieradīsies īpaši uz "Sprite Slam dunk" konkursu, šobrīd ir labākais pasaules "dankeris". Viņa sniegums ir stabils, sportists reti kļūdās, un pēdējo trīs gadu laikā viņš ir uzvarējis 55 no 59 "slam dunk" konkursiem. "Dankera" godalgu vidū ir gan uzvara FIBA 3x3 konkursā Rumānijā, pērnā gada prestižajā turnīrā "Moscow Open" un "Nike+" konkursā. Mēdz teikt, ka Džastinu Dārlingtonu nevar uzvarēt, bet viņš var zaudēt.

Kopā ar kanādieti savu prasmi iemest basketbola bumbu grozā no augšas pierādīs labākais Eiropas "dankeris" no Ukrainas Dmitrijs Krivenko jeb "Smoove" un Polijas spēlētājs Emīls Olževskis (pazīstams arī kā "Slash").

Krivenko metienu izpildē izceļas ar lielisku tehniku un radošumu. Viņa sniegumā jūtama frīstaila basketbola ietekme, ar kuru sportists aizraujas. Ukrainis jūnijā uzvarēja Sanktpēterburgas ielu sporta un kultūras festivāla "Piter Games 2013" konkursā, bet Maskavas Sarkanajā laukumā "slam dunk" sacensībās viņam izdevās pārspēt pašu Dž.Dārlingtonu.

Grīziņkalnā savu spēlēt prasmi demonstrēs arī Polijas sportists "Slash", kurš šajā jomā darbojas jau desmit gadus un ir piedalījies prestižākajos Eiropas "dankošanas" konkursos, tostarp "Midnight madness", "Quai54" un citos. Pērn "danku meistars" uzvarēja FIBA 3x3 konkursā Slovēnijā.

Līdzās ārzemju viesiem par labākā "dankera" titulu cīnīsies arī labākais pašmāju "dankeris" un basketbola kluba "Latvijas Universitāte" spēlētājs Kristaps Dārgais. Viņš "Sprite Slam dunk" konkursā piedalīsies pēc rīkotāju uzaicinājuma, tāpēc 5.jūlijā viņam savu "dankošanas" prasmi nebūs jāpierāda, bet gan kā žūrijas pārstāvim jāvērtē pusfinālistu sniegums. Līdz šim K.Dārgajam izdevies pārspēt daudzus konkurentus, viņu vidū bijis arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) "Zvaigžņu spēles" uzvarētājs Džeremijs Evanss.

5.jūlija pusfināla konkursu vērtēs arī basketbola kluba "Latvijas Universitāte" spēlētājs Žanis Peiners, Itālijas basketbola kluba "Sutor Montegranaro" spēlētājs Rolands Freimanis un "dankošanas" meistars Aleksandrs Bondars.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)