Banner 980x90

Policija īsteno vērienīgus meklēšanas pasākumus Jūrmalā pazudušā zēna atrašanai

Rīga, 13.jūn., LETA. Valsts policija (VP) kopš aizvadītās nakts īsteno vērienīgus meklēšanas pasākumus, lai atrastu Jūrmalā pazudušo 14 gadus veco zēnu, aģentūru LETA informēja VP.

Naktī uz 13.jūniju turpinājās vērienīgi bezvēsts prombūtnē esošā 14 gadus vecā Oskara Kristiana meklēšanas pasākumi, kuros iesaistījās Valsts policija, organizācija "Bezvests.lv" un pašvaldības policija, zemessargi. Līdz šim pārmeklētas teritorijas no Lielupes uz Tukuma un Rīgas pusi, taču zēnu līdz šim brīdim nav izdevies atrast.

Valsts policijas iegūtā jaunākā informācija liecina, ka puika trešdien ap plkst.16 atradies Jūrmalas brīvdabas muzejā, Lielupē, Tiklu ielā 1A. Viņš ar vilcienu no Lielupes mājās nav devies.

Policija ir ieguvusi jaunākos videonovērošanas kameru ierakstus, kuros redzams, ka zēns trešdien ap plkst.14 izkāpis no vilciena Lielupē.

Zēns bija ģērbies pelēkā T-kreklā, pelēkos šortos, tumšos sporta apavos ar oranžu zoli un dzeltenā cepurē ar uzrakstu "Barcelona".

Pēc policijas sniegtās informācijas, zēns var slikti orientēties apkārtējā vidē. Viņš pēc savas būtības esot kluss un noslēgts, varot radīt atsvešinātības iespaidu. Apjukumā zēns varot noslēgties, iespējams, izvairīties no sev nepazīstamu cilvēku uzrunāšanas un palīdzības meklēšanas. Pastāvot lielāka iespējamība, ka viņš varētu vērsties pēc palīdzības pie sievietēm. Sarunā ar zēnu policija iesaka runāt ļoti mierīgi, maigi, pat pieklusinātā balsī, lai lieki viņu nesatrauktu, jo skaļa balss vai kliegšana bērnu satraucot un viņš varot aizbēgt.

Zēns labi orientējoties sev pazīstamā vidē un varot orientēties, izmantojot "Google Maps" vai GPS tehnoloģijas, bet, ņemot vērā, ka bērna telefons ir izslēgts vai izlādējies, ierastā orientēšanās sistēma viņam nav pieejama.

Ikvienam, kuram ir informāciju par zēna atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruni 27076707 vai 110, neizlaist viņu no acīm un noteikti sagaidīt policiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)