Banner 980x90

Rīgas plānošanas reģions aicina piedalīties starptautiskā fotokonkursā par zvejniecības mantojuma tematiku

Rīga, 26.aug., LETA. Ar mērķi saglabāt dzīvas zvejniecības kultūras tradīcijas Rīgas plānošanas reģions (RPR) aicina interesentus piedalīties starptautiskā fotokonkursā par zvejniecības mantojumu Rīgas jūras piekrastē no Engures līdz Ainažiem, aģentūru LETA informēja RPR pārstāve Inese Ozoliņa.

Konkursam paredzēto uzņemto fotoattēlu mērķis ir sniegt ieskatu par zvejnieku kopienu kultūras mantojuma bagātību, daudzveidību un nozīmi. Savus fotoattēlus interesenti iesniegt var līdz 30.augustam.

Fotoattēla iespējamās tēmas ir kultūras mantojums, zvejniecības tradīcijas, zvejnieki, zvejas laivas, zvejas aprīkojums, zivju loms, kulinārais mantojums, amatniecība, kultūras festivāli un tradicionālie pasākumi.

Fotokonkurss notiek starptautiska projekta "Cherish" ietvaros, kas vairākās Eiropas Savienības valstīs īsteno projektu, lai sekmētu piekrastes zvejniecības kultūras potenciālu.

Fotokonkursa darbus vērtēs starptautiskā žūrija, kas sastāvēs no viena žūrijas locekļa no katras konkursā pārstāvētās valsts - Grieķija, Portugāle, Spānija, Latvija, Itālija, Kipra, Nīderlande un Vācija.

Latviju žūrijā pārstāvēs Latvijas Mākslas akadēmijas un Šauļu Universitātes (Lietuva) absolvents, šobrīd Liepājas Universitātes lektors un mākslinieks Mārtiņš Krūmiņš.

Konkursa laureāts Latvijā iegūs galveno balvu - Svētupes nēģu tača apmeklējumu divām personām, kā arī divus kilogramus nēģu. Starptautiskā mērogā konkursa galvenā balva būs ceļojums uz Maljorku Spānijā, kurā tiks organizēta apbalvošanas ceremonija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)