Banner 980x90

Saeimas apakškomisija konceptuāli atbalsta Pasaules kausa posma rīkošanu pludmales volejbolā Jūrmalā

Rīga, 7.maijs, LETA. Saeimas Sporta apakškomisija konceptuāli atbalsta Pasaules kausa tūres trīs zvaigžņu posma pludmales volejbolā rīkošanu Jūrmalā, par apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa (JKP) pausto aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Sēdē Sporta apakškomisijas deputāti tikās ar Latvijas Volejbola federācijas valdes locekli Andri Blaku, kurš aicināja komisiju atbalstīt federācijas ieceri Jūrmalā rīkot Pasaules kausa izcīņas posmu, uzsverot, ka pludmales volejbols ir viena no mūsu valsts perspektīvākajām vizītkartēm.

Blaks skaidroja, ka posma rīkošanai augusta beigās ir nepieciešams valsts finansiāls atbalsts 150 000 eiro apmērā, akcentējot, ka lielāko daļu no kopumā nepieciešamajiem 520 000 eiro veido Jūrmalas domes un Starptautiskās Volejbola federācijas atbalsts.

Paužot konceptuālu atbalstu sacensību rīkošanai, Riekstiņš vienlaikus uzsvēra, ka valstij ir jānosaka vienoti un skaidri kritēriji, pēc kuriem tiek piešķirts valsts finansējums sportam un sporta pasākumu organizēšanai.

"Situācija, kurā katra sporta veida atbildīgās institūcijas meklē savu ceļu, kā saņemt valsts līdzfinansējumu, nav pareiza. Arī pašas federācijas ir paudušas viedokli, ka labāk šī summa ir mazākā, bet garantēta katru gadu," norādīja politiķis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)