Banner 980x90

Tiesa atliek bijušā "Jūrmalas siltuma" vadītāja krimināllietas izskatīšanu

Jūrmalas pilsētas tiesa otrdien, 5.februārī, līdz 9.maija plkst.10.00 atlika krimināllietas izskatīšanu pret bijušo SIA "Jūrmalas siltums" valdes priekšsēdētāju Uģi Vīksnu, kurš apsūdzēts par bezdarbību, ja tās rezultātā radīts būtisks kaitējums pašvaldības interesēm.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Diāna Liepiņa, lietas izskatīšanu nācās atlikt pēc prokurora lūguma, jo nebija ieradies kāds liecinieks.

Kā ziņots, Vīksna tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 319.panta 2.daļas - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas vai ja valsts amatpersonai bijis mantkārīgs nolūks.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, ar piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Pats apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Minēto kriminālprocesu izskatīšanai tiesā 2011.gada decembrī nodeva Jūrmalas pilsētas prokuratūra. Pirms prokuratūras šo lietu izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūru LETA iepriekš informēja, ka saskaņā ar kriminālprocesa materiāliem Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma vadītājs bija noslēdzis līgumu ar kādu privāto kapitālsabiedrību par juridisko pakalpojumu saņemšanu un trīs gadus apmaksājis tās iesniegtos rēķinus, apzinoties, ka šos pakalpojumus sniedza viņa pakļautībā pašvaldības uzņēmumā esošais darbinieks, kurš vienlaicīgi bija darba tiesiskajās attiecībās ar minēto kapitālsabiedrību un tajā veica jurista pienākumus.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma vadītājs laika posmā no 2004. līdz 2007.gadam nav pienācīgi pildījis savus amata pienākumus - nav kontrolējis sev padoto darbinieku un nav nodrošinājis uzņēmuma finanšu resursu lietderīgu un efektīvu izmantošanu.

Pašvaldības uzņēmuma vadītāja bezdarbības rezultātā uzņēmumam radīti mantiski zaudējumi 68 752 latu apmērā, apmaksājot it kā privātās kapitālsabiedrības sniegtos pakalpojumus, kurus reāli veicis viņa padotībā esošais darbinieks darba laikā, pildot savus amata pienākumus uzņēmumā un izmantojot viņa rīcībā nodotos resursus un dokumentāciju, noskaidrojis KNAB.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, pēc domes Revīzijas un audita nodaļas 2008.gadā veiktās pārbaudes pašvaldības uzņēmumā "Jūrmalas siltums" tika atklāts, ka bijušā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Vīksnas rīcībā, iespējams, saskatāmas krimināli sodāmu nodarījumu pazīmes.

Uzņēmuma valdei tika uzdots izvērtēt iespēju celt prasību tiesā par 64 067 latu zaudējumu piedziņu no Vīksnas un vēl kādas personas saskaņā ar Komerclikuma 172.panta 3.daļu, bet materiālus par iespējamām nelikumībām nosūtīt izvērtēšanai tiesībsargājošām iestādēm.

Pamatojoties uz revīzijas rezultātiem, Jūrmalas pilsētas dome lūdza KNAB pieņemt lēmumu par attiecīga kriminālprocesa sākšanu gadījumā, ja "Jūrmalas siltuma" bijušo amatpersonu rīcībā tiks saskatītas krimināli sodāmu darbību pazīmes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)