Banner 980x90

Truksni Jūrmalas mēra krēslā stutēs partija "Tev, Jūrmalai!"

Jūrmalas pilsētas domē ievēlētie deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) noslēguši sadarbības līgumu ar reģionālo partiju "Tev, Jūrmalai!", kas paredz veidot kopīgu koalīciju un atbalstīt mēra amatā ZZS līderi Jūrmalā - Gati Truksni.

Kā aģentūru LETA informēja Truksnis, sadarbības līgums paredz kopēja politiska bloka izveidošanu darbam Jūrmalas pilsētas domē ar mērķi pēc iespējas sekmīgāk izpildīt savas priekšvēlēšanu programmu nostādnes un nodrošināt Jūrmalas pilsētas stabilu attīstību, ilgtspējīgu izaugsmi un iedzīvotāju interešu aizsardzību, nodrošinot efektīvu un profesionālu Jūrmalas domes darbu, kā arī atbalstot Truksni Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā.

Kā ziņots, par ZZS nobalsojuši 35,85% no visiem balsotājiem jeb 6371 jūrmalnieks, kas šim politiskajam spēkam pašvaldībā nodrošina septiņas no 15 deputātu vietām. Partija "Tev, Jūrmalai" šajās vēlēšanās ieguvusi 8,68% vēlētāju balsu, un no tās saraksta ievēlēti pašreizējās domes koalīcijas deputāts Arnis Ābelīte un Ķemeru iedzīvotāju biedrības vadītājs Mārtiņš Stulpiņš.

Tādējādi ZZS un "Tev, Jūrmalai" kopīgiem spēkiem veidos vairākuma koalīciju, apvienojot deviņus no 15 deputātiem.

Truksnis gan iepriekš uzsvēris, ka aicinās komandā visus, kas vēlas strādāt Jūrmalas labā. "Vēlēšanu rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vēlas stabilitāti, tāpēc ir jābeidz dalīšanās, strīdēšanās un ņemšanās," sacīja ZZS līderis.

Jurmala24.lv jau vēstīja, ka Jūrmalas domes vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi šajā pavasarī no amata atceltā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsojuši 35,85% no visiem balsotājiem. Par "Saskaņas centru" nobalsojuši 17,18% jūrmalnieku, kas partijai dos trīs deputātu vietas. 

Divus deputātu mandātus ir ieguvušas divas partijas - "Vienotība" ar 8,78% atbalstu un "Tev, Jūrmalai" ar 8,68% vēlētāju atbalstu. Savukārt par Nacionālp apvienību "Visu Latvijai!" - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK balsojuši 6,23% iedzīvotāju. Šo partiju novada domē pārstāvēs viens deputāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)