Banner 980x90

Truksnis: ja striķi trūkst, pašvaldība gatava iegādāties Ķemeru sanatoriju

Mani izbrīna, ka Ķemeru sanatorijas izsolē nebija pieteicies neviens pretendents, intervijā Latvijas Radio teica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Truksnis atzina, ka bijusi interese no Rietumeiropas firmām, kas nodarbojas ar SPA viesnīcu un kurortoloģijas pakalpojumu sniegšanu. "Man pašam bija nopietnas sarunas," teica Jūrmalas mērs.

Viņaprāt, labākais variants būtu atbildīga privātinvestora ienākšana, nevis pašvaldību līdzekļu ieguldīšana Ķemeru sanatorijā, tomēr, "ja visi striķi trūkst", Jūrmalas dome ir gatava sanatoriju iegādāties.

Summu, ko pašvaldība būtu gatava maksāt, Truksnis nebija gatavs skaļi nosaukt, bet viņš atklāja, ka Jūrmalas dome investīciju plānā ir paredzējusi zināmus līdzekļus gadījumam, ja īpašums nonāktu pašvaldības pārvaldībā.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs pauda cerības, ka nākamā izsole, kas plānota septembrī vai oktobrī, izdosies, jo investoru būtu svarīgi piesaistīt līdz ziemai, bet arī tad, ja joprojām nebūs rezultātu, vēl paliks varianti.

Kā ziņots, pretendentu trūkuma dēļ nenotika maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" mantas, tostarp arī Ķemeru sanatorijas, izsole, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics.

Līdz izsoles sākumam plkst.13.00 nebija pieteicies neviens pretendents.

"Tas nozīmē, ka tālākie soļi ir jāsaskaņo ar nodrošinātajiem kreditoriem. Bet, visticamāk, tiks rīkota jauna izsole ar augšupejošu soli, bet par zemāku nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcenu," skaidro Kreics.

Viņš piebilst, ka nākamā izsole varētu tikt rīkota vai nu septembra beigās, vai oktobra sākumā.

Izsolē ar augšupejošu soli bija paredzēts lietu kopības sastāvā izsolīt uzņēmumam "Ominasis Latvia" piederošos piecus nekustamos īpašumus Jūrmalā un kustamo mantu, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 3 778 284,17 eiro apmērā, kas ir 75% no pirmās izsoles cenas.

Kreics kopš maksātnespējīgā uzņēmuma nonākšanas viņa pārraudzībā nodrošina gan īpašuma uzturēšanu, gan apsardzi. Kā ziņots iepriekš, ziemas periodā administrators veica arī "Ominasis Latvia" piederošās Ķemeru sanatorijas ēkas glābšanas darbus, tostarp nodrošinot ūdens atsūknēšanu no ēkas pagrabstāva.

Sekmīgas izsoles rezultātā "Ominasis Latvia" būtu iespējams segt lielāko daļu kreditoru prasījumu, kuri šobrīd kopumā sasniedz aptuveni četrus miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka 26.martā bija paredzēts izsolīt trīs zemesgabalus, no kuriem uz viena atrodas arī sanatorijas ēka, artēziskais urbums un kustamā manta. Izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents.

Izsoles sākumcena bija 5 037 712,23 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)