Banner 980x90

Uz informācijas dienu aicina topošos Jaunos reindžerus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pārņemot labās prakses pieredzi no Gaujas Nacionālā parka, turpmāk arī Ķemeru pusē jauniešiem būs iespēja ne tikai doties dabā un to iepazīt, bet arī kļūt par jaunajiem dabas sargiem un dabas vērtību popularizētājiem, iesaistoties Jauno reindžeru kustībā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, lai izzinātu, kas ir Jauno reindžeru kustība, kādas ir iespējas iesaistīties šajā organizācijā, Dabas aizsardzības pārvalde aicina 12-16gadīgus jauniešus uz Informatīvo dienu, kas notiks 5.decembrī plkst.12.00 dabas izglītības centrā "Meža māja".

Jauno reindžeru kustībā darbojas aktīvi jaunieši - jaunie dabas pētnieki, kuri seko norisēm dabā, cenšas izprast dabas pasaules likumsakarības un vēro ikdienišķos dabas norises. Šī kustība ir iespēja interesantā veidā parādīt jauniešiem, ka dabas un kultūras vērtību aizsardzība un ilgtspējīga attīstība ir nozīmīga un attiecas uz ikvienu. Jauniem reindžeriem domāto pasākumu mērķis ir veicināt interesi un atbildības sajūtu pret dabas vērtībām. Arī jaunieši atzīst, ka šādi pasākumi ir laba iespēja interesanti pavadīt brīvo laiku, piedzīvot daudz jauna, praktiski mācīties dabā un ieinteresēt arī savus vienaudžus par dabas vērtībām.

Eiropā šīs kustības pirmsākumi meklējami Europark federācijā (Europarc Federation), kas apvieno aizsargājamās teritorijas visā Eiropā. Latvijā Jauno reindžeru aizsākās Gaujas Nacionālajā parkā 2004.gadā, pašlaik aizsākto turpina Dabas aizsardzības pārvalde. Savukārt no šā gada rudens pakāpeniski tiek veidota Jauno reindžeru kustība arī Ķemeru Nacionālajā parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)